Nieuws Kempen Vaccinatie op werkvloer bij Geelse bedrijf

Vaccinatie op werkvloer bij Geelse bedrijf

Vaccinatie op werkvloer bij Geelse bedrijf

Vleesverwerker Sopraco uit Geel is bij de eerste bedrijven in Vlaanderen die óp de werkvloer gaan vaccineren. Het bedrijf geeft in  juni op één vaste dag  185 buitenlandse medewerkers – die daar zelf voor kiezen – de kans om zich te laten prikken. Een mobiele ploeg van het vaccinatiecentrum in Geel zal ter plaatse komen om de vaccinaties in het bedrijf uit te voeren. Sopraco zorgt hiermee voor een primeur. Voka Mechelen-Kempen ijvert al maanden om medewerkers in de bedrijven zelf te kunnen vaccineren.

In de week van 21 juni kunnen buitenlandse medewerkers zich bij vleesverwerker Sopraco vrijwillig laten vaccineren. “Het gaat vooral om mensen van Poolse, Roemeense en Portugese origine, die hier vaak een aantal maanden op de werkvloer aanwezig zijn. Ze zijn voor onze overheid moeilijk te bereiken. Ze hebben wel een zogenaamd BIS-nummer, maar geen vast verblijfadres. Een uitnodiging sturen voor een vaccinatie is dan onmogelijk. Want ook in hun eigen land verloopt de vaccinatieoproep soms moeilijk. Dat probleem willen we als bedrijf en werkgever aanpakken”, zegt Hugo Geuens, HR-verantwoordelijke bij Sopraco. “We doen dit voor de veiligheid van al onze medewerkers.”

De Belgische groep Sopraco hoort bij de belangrijkste leveranciers van vlees in Europa. Het levert vlees voor de grootdistributie, winkelketens, beenhouwerijen en de horeca.

De stad Geel en de populatiemanager van het vaccinatiecentrum in Geel hebben hun goedkeuring gegeven voor dit project. Eén van de voorwaarde was wel dat – rond 21 juni – iedereen uit de regio al een eerste prik of een eerste uitnodiging heeft gekregen. Een voorkeursbehandeling is er zeker niet. Een mobiele ploeg van het vaccinatiecentrum in Geel zal op één vooraf bepaalde dag in de week van 21 juni op de werkvloer de vaccinaties uitvoeren. In totaal komen 185 buitenlandse medewerkers in aanmerking, op de site van Sopraco.

Voka Mechelen-Kempen spreekt van een doorbraak en is al sinds begin dit jaar vragende partij om het vaccineren op de werkvloer mogelijk te maken. “Dit bespaart de medewerkers niet alleen tijd en moeite. Je geeft ook iederéén de kans om zich te laten vaccineren. Grotere bedrijven hebben al expertise met het organiseren van de gewone griepprik. Vaak via de bedrijfsgeneeskundige dienst of bedrijfsarts. Net als Sopraco, staan ze nu ook klaar om te vaccineren op de werkvloer. Uit onze bevraging blijkt dat zes op tien grotere bedrijven dit willen doen. De vaccinatie is sowieso vrijwillig, de privacy blijft gerespecteerd en er moeten voldoende vaccins beschikbaar zijn”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen.

Reageer op dit bericht

Reacties

Kathleen L. 2021-06-02 10:04:05

Hamvraag: krijgen die medewerkers ook vooraf ALLE mogelijke informatie over de vaccinaties? Ook als die niet in de mainstream geaccepteerd en gehanteerd wordt? Zo niet wordt je als bedrijf "medeplichtig" aan desinformatie...en meer. De vaccinproducenten dragen geen enkele verantwoordelijkheid voor hun producten die al aan enige duizenden sterfgevallen (meer dan ALLE andere vaccins samen over een periode van 15 jaar!) en toch heel ernstige bijwerkingen worden gelinkt. Op officiële meldingskanalen makkelijk te tellen. Er is bovendien ook onomstotelijk materiaal dat aantoont dat vaccinatie nergens voor nodig is....waarom zou je van je medewerkers proefkonijnen maken. Een werkelijke keuze kan je pas maken, als je toegang hebt tot het breedst mogelijke veld van informatie. En er zijn nu eenmaal tienduizenden artsen en wetenschappers die (zonder belangenvermenging, want zij "verkopen" niets) met de aanpak NIET akkoord gaan. De mainstream doet hen af als nietsnutten die een diploma in een doos corn flakes hebben gevonden....de vraag is of je als werkgever in dit proces moet stappen....de gevaren zijn legio...

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.