Nieuws Kempen Van Dessel ruilt witte villa in Berlaar in voor nieuwbouw

Van Dessel ruilt witte villa in Berlaar in voor nieuwbouw

Van Dessel ruilt witte villa in Berlaar in voor nieuwbouw

Volgend jaar blaast Van Dessel Insurance Brokers 75 kaarsjes uit. In 1946 startte de grootvader van huidig ceo Patrick Verlinden – met de achternaam van zijn vrouw Josepha Van Dessel – verzekeringsactiviteiten vanuit Berlaar op. En ook de komende decennia blijft Berlaar de uitvalsbasis. Het groeiende bedrijf nam er midden mei een splinternieuw kantoorgebouw in gebruik.

Van Dessel bleef de groei steeds te baas door gezinswoningen om te bouwen naar kantoren. Al was het geen evidentie om daar telkens nieuwe ruimtes in te creëren. Met oog op de toekomst werden daarom zeven jaar geleden twee plannen getekend om een moderner gebouw op te zetten.

“Op het moment dat de plannen getekend werden, hadden we aan de uitwerking van de eerste fase voldoende. Maar tussen het ontwerp en de ingebruikname zat twee jaar en we bleven maar groeien”, legt Ronald Van de Velde van Van Dessel uit. “Al snel werd duidelijk dat ook de tweede fase er snel moest komen.”

Het aantal medewerkers in de groep evolueerde namelijk van een 150-tal vijf jaar geleden naar 200 vandaag.

Berlaar als uitvalsbasis

Bij die uitbreidingen bleef de huidige locatie behouden. Daarvoor maakten de bestaande woningen plaats voor een gloednieuw gebouw. Bij de laatste fase ging de gekende witte villa tegen de vlakte. “Emotioneel voor de familiale aandeelhouders, maar het alternatief was uitwijken naar een andere locatie. En dan bleek Berlaar toch een speciale uitvalsbasis te zijn. Intussen al 75 jaar lang.”

De nieuwe kantoorgebouwen stralen professionalisme uit. Een polyvalente ruimte kan flexibel worden ingezet, de lunchruimte werd uitgebreid en ook aan het sanitair werd gedacht, aangezien vele medewerkers met de fiets komen. Nog een reden waarom Berlaar zo’n belangrijke uitvalsbasis is: Van Dessel stelt steevast mensen uit de regio tewerk. “Tijdens de coronacrisis deden we vier nieuwe aanwervingen. We staan steeds open voor sollicitaties van goede profielen.”

Coronaproof

De nieuwe kantoorruimte komt ook zeer gewenst, nu social distancing wenselijk is. Al wordt ook volop bekeken hoe het werken op kantoor gecombineerd kan worden met thuiswerk.

“Sinds vorig jaar is een werkgroep bezig om een systeem van telewerk uit te bouwen. Alles was net klaar om dat stelselmatig in de praktijk om te zetten. Tot de lockdown er kwam en we maar een paar dagen tijd kregen om ineens al onze medewerkers van thuis uit te laten werken. Op zich is dat zeer goed verlopen en was vrijwel iedereen snel operationeel. Het is zeker de bedoeling dat we continuïteit bieden aan dit telewerk, zij het op andere schaal dan de voorbije maanden.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.