Conny Nijs en Eline Broeckx van Rosies Potterie. Foto: AF

Van Dessel tot aan de kust: creaties van Rosies Potterie staan overal op tafel

DESSEL - Vrouwelijk ondernemerschap zit in de genen, daar is Rosies Potterie uit Dessel een mooi voorbeeld van. In hun atelier aan Groesgoor ontwerpen en vervaardigen Conny Nijs en dochter Eline Broeckx al sinds 2019 keramiek. Hun vaak op maat gemaakte creaties vinden vlot hun weg naar particuliere afnemers en restaurants in heel Vlaanderen.

Mama Conny Nijs en dochter Eline Broeckx schrijven met Rosies Potterie een echt succesverhaal. “We zijn vier jaar geleden gestart met keramiek en onze zaak groeit nog steeds”, vertelt Eline Broeckx. “Onze eigen collectie verkopen we via de webshop. We betrekken ook de sociale media bij ons werk. Zo geven we (potentiële) klanten een inkijk in ons atelier. Daarnaast werken we ook op maat. Restaurants en particulieren kunnen bij ons bestellingen plaatsen, volledig afgestemd op hun noden en wensen. Die bestellingen omvatten vaak volledige serviezen, maar restaurants laten bijvoorbeeld ook speciale borden vervaardigen voor specifieke gerechten. We nemen natuurlijk het hele productie- en leveringsproces op ons. We ontwerpen en maken alle creaties in ons eigen atelier en leveren de afgewerkte producten ook persoonlijk bij de restaurants. Daarvoor gaan we altijd een stapje verder, tot zelfs aan de kust.”

Mond-aan-mond-reclame

Conny Nijs en Eline Broeckx konden de voorbije jaren ook op veel bijval rekenen met hun workshops. “Daar zijn we nu evenwel mee gestopt”, legt Conny Nijs uit. “De combinatie was niet langer mogelijk. De workshops namen best veel tijd in beslag en die tijd hebben we tegenwoordig nodig om alle bestellingen af te kunnen werken. Dankzij mond-aan-mond-reclame van restaurants is het aantal bestellingen uit die sector aanzienlijk gestegen en ook op de particuliere markt wordt de vraag naar onze creaties steeds groter.”

Conny en Eline vervaardigen alle creaties in hun eigen atelier. Foto: Annelies Frederickx

Lokale verankering

Conny Nijs en Eline Broeckx ontwerpen en vervaardigen hun producten allemaal zelf. “We doen dat bovendien met lokale grondstoffen. Een deel van onze klei komt bijvoorbeeld van Sibelco. Die lokale verankering koesteren we. We slaan ook vaak de handen in elkaar met andere lokale ondernemers voor evenementen. Zo organiseren we op zondag 2 april het ‘Klein Gelukskes Event’ in en rond ons atelier aan Groesgoor. Tijdens die happening stellen wij met nog vier andere lokale ondernemers onze collecties voor aan het grote publiek. Ook onze collega’s hebben hun hele zaak volledig zelf opgebouwd. Die vier jonge vrouwelijke ondernemers zijn: Shauni van ‘Gewoon een mama’ (hip speelgoed), Lynn van Kafekoek (kleding voor mama’s en kids), Julie Buiscuit (taart en gebak) en Photo By Jill.”

Meer info: https://rosiespotterie.be/