Nieuws Kempen Van Eccelpoel zet eerste stappen in de horeca

Van Eccelpoel zet eerste stappen in de horeca

Van Eccelpoel zet eerste stappen in de horeca

LeontineMet de pop-up ontbijt- en lunchbar Leontine zet de bekende delicatessenzaak, versmarkt, traiteur en wijnhandel Van Eccelpoel uit Herentals zijn eerste stappen in de horeca. “We willen eens testen hoe de reacties van het publiek zijn”, vertelt medezaakvoerder Lawrence Vechter.

Van Eccelpoel is een zaak met naam en faam in Herentals die al bestaat sinds 1948 en destijds werd gesticht door grootmoeder Leontine. Stilstaan is geen optie binnen deze dynamische ondernemersfamilie. Begin vorig jaar integreerden ze een bakkerij in hun verkoopsruimte aan de Lierseweg, waar intussen al drie bakkers actief zijn. “Nu kregen we de vraag van de handelaars uit de Zandstraat om mee te zorgen voor wat extra leven in de straat en daar hebben we ja op geantwoord”, aldus Vechter.

Op 7 oktober openden ze een tijdelijke ontbijt- en lunchbar in de voormalige horecazaak Maxim’s, die leegstond. “Die geeft ons de gelegenheid om uit te pakken met al het lekkers dat we zelf in onze delicatessenzaak maken”, vult medezaakvoerder Yannique Horemans aan. De producten krijgen de naam ‘Leontine-huisgemaakt’. Voor het interieur ging Van Eccelpoel in zee met The SHOP en Trendy Decoration.

Groot succes
Voorlopig is Leontine open van woensdag tot zondag van 8.30 tot 14.30 uur. “Maar we zijn al aan het bekijken of we vanaf november later op de middag iets kunnen doen met onze bakkers”, aldus Vechter. “Alleszins zijn de eerste dagen al een heel groot succes. Ook de reservaties voor deze week lopen erg goed. In principe blijven we open tot februari-maart volgend jaar. Maar dat bekijken we tegen dan wel verder.” Bij Van Eccelpoel werkt in totaal een 30-tal mensen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer