Fietstenstalling Van Eccelpoel Leden van de Fietsersbond Herentals klinken met medezaakvoerder Jef Van Eccelpoel (derde van rechts) op de ‘ideale’ fietsenstalling die delicatessenzaak Van Eccelpoel onlangs in gebruik nam. — © Hans Otten

Van Eccelpoel zet veilige stalling op verzoek van Fietsersbond

De Herentalse delicatessenzaak Van Eccelpoel heeft een kleine fase van de grootschalige vernieuwing van de zaak afgerond. Naast de ingang kwamen stevige fietsbeugels, op voorzet van de lokale Fietersbond.

Verscheidene leden van Fietsersbond Herentals zijn trouwe klanten bij Van Eccelpoel op de Lierseweg. Maar zij bleven een beetje op hun honger zitten wat betreft de accommodatie. “Het is een prachtige nieuwe winkel met bijbehorende parking geworden, maar voor fietsers was er alleen het schamel fietsenrekje aan de straatkant”, zeggen Wim De Groof en Inge Lerno van de Fietsersbond.

Zaakvoerders Lawrence Vechter en Jef Van Eccelpoel hadden wel oren naar die opmerking en belegden een overlegmoment met de Fietsersbond. “We hebben een lijstje met tien tips voor een vijfsterrenfietsenstalling opgesteld”, zeggen De Groof en Lerno. “Het resultaat mag er zijn, want ik denk dat bijna alle tips afgevinkt kunnen worden. Daar zijn we echt heel blij mee, want tegenwoordig komen klanten vaak met grote en dure fietsen winkelen. Die wil je toch veilig en beschut kunnen vastmaken.”

Jef Van Eccelpoel vindt het zelf niet meer dan logisch dat de zaak op het verzoek van de Fietsersbond inging. “We zien het als een vorm van dienstverlening voor de klanten. We merken ook dat heel wat klanten met de fiets naar onze winkel in het centrum komen. Voortaan kunnen ze die veilig en comfortabel stallen en met een gerust hart hun boodschappen doen.”