Van Gils sweet creations Foto: rr

Van Gils ‘Sweet Creations’ kiest voor Kempische Cooleos voor hun nieuwe duurzame koelinstallatie

Deze week kondigt Van Gils ‘Sweet Creations’ uit Weelde aan dat het zal samenwerken met Cooleos, een lokaal bedrijf gevestigd in Olen, voor de installatie van een nieuwe koelinstallatie voor hun diepvriesruimte. De samenwerking tussen de twee Kempische bedrijven draait volledig om duurzaamheid, zo zal bijvoorbeeld vrijgekomen warmte gerecupereerd worden.

De nieuwe diepvriesruimte, die een omvang van ongeveer 2.000 m² zal beslaan, zal worden uitgerust met een koelinstallatie die niet alleen voldoet aan de technische eisen, maar ook aandacht besteedt aan duurzaamheid en energie-efficiëntie.

“Door gebruik te maken van het natuurlijke koudemiddel NH3 kiezen we een milieuvriendelijke koeloplossing met een zeer beperkte ecologische voetafdruk. Dit ligt volledig in lijn met de maatschappelijke waarden die wij als bedrijf onderschrijven.”

Paul van Gils, CEO van Van Gils ‘Sweet Creations’

Daarnaast is een opvallend aspect van deze samenwerking het uitgebreide gebruik van warmterecuperatie. De vrijgekomen warmte zal slim worden benut om verschillende aspecten van de bedrijfsvoering te ondersteunen, waaronder het verwarmen van kantoorruimten, het opwarmen van een watertank voor reinigingsdoeleinden en het voorverwarmen van voedingswater voor de stoomketel.

 

“We hebben voor Cooleos gekozen omdat we van bij de eerste gesprekken merkten dat zij onze noden begrepen, en hierop een voorstel formuleerden waarbij niet enkel rekening werd gehouden met het technische aspect, maar daarnaast ook aandacht besteedden aan de duurzaamheid, energie-efficiëntie en kostenbesparing door warmterecuperatie van de installatie.”

Dirk Van Loon, technisch manager van Van Gils

De werken voor deze nieuwe installatie zullen aanvangen in augustus en in de loop van 2025 opgeleverd worden.