Nieuws Kempen Van Hees Metalen heeft nieuw kantoorgebouw klaar

Van Hees Metalen heeft nieuw kantoorgebouw klaar

Van Hees Metalen heeft nieuw kantoorgebouw klaar

van hees metalenDit weekend zullen zo’n duizend genodigden komen kennismaken met het nieuwe kantoorgebouw van Van Hees Metalen op de grens van Mol en Lommel. De voorbereiding en de bouwwerkzaamheden zelf namen zo’n twee jaar in beslag. De kostprijs voor de verbouwing schommelt rond de 1 miljoen euro.

Van Hees Metalen beschikt over twee locaties: aan de Hoogstraat in Mol, waar het bedrijf alle soorten nieuw ijzer verkoopt en waar particulieren ook oud ijzer kunnen inleveren, en aan de Katoenstraat net op het grondgebied van Lommel, waar het recyclagecentrum en de containerdienst zijn ondergebracht. En waar zich nu ook het nieuwe kantoorgebouw bevindt.

Nu investeren
“Eind jaren zestig kocht mijn vader hier de oude hallen van de katoendrukkerij De Kempen, waar ooit tot duizend mensen werkten”, zegt Fernand Van Hees. “We bouwden wat bureeltjes bij, zonder veel kosten te maken. Mettertijd breidden die kantoorruimtes uit tot we op een punt kwamen dat we zeiden: nu wordt het tijd om daarin te investeren. En zo zijn we begonnen met de renovatie.”

Die is intussen klaar en het bedrijf beschikt nu over zes kantoorruimtes, een vergaderzaal voor dertig personen, een eetzaal voor het personeel, toiletten, douches, een kleedruimte enz. Nog op de 7 hectare grote site bevinden zich de weegbrug, een depolutiecentrum voor autowrakken en een schaar- en shredderinstallatie met een capaciteit van 250 ton/dag. De bezoekers dit weekend – alleen op uitnodiging – zullen kunnen kennismaken met het bedrijf in werking.

Fernand Van Hees: “We zitten enerzijds in een sector in opbloei, maar tegelijk zijn er ook problemen. Een aantal grote bedrijven in de streek zijn verdwenen of hebben activiteiten afgebouwd waardoor er aanvoer is weggevallen. Anderzijds zijn sinds een jaar de prijzen aan het dalen door de sterk verminderde vraag vanuit China. Wij komen dit wel door. We zitten al dertig-veertig jaar in de business en weten dat na regen altijd zonneschijn komt en omgekeerd.”

Bij Van Hees Metalen werken 42 mensen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer