Nieuws Kempen Van Heinz naar Mokatine

Van Heinz naar Mokatine

Van Heinz naar Mokatine

TURNHOUT – Twee jaar na de verhuizing van Antwerpen naar Turnhout voelt Confiserie Roodthooft zich helemaal thuis in de Kempen. Veel van de 10 werknemers waren vroeger in hetzelfde gebouw aan de slag voor Heinz.

Snoepproducent Confiserie Roodthooft is vooral gekend van de Caramella Mokatine, de koffiebonbons die iedereen kent als de Arabierkes. In de Antwerpse fabriek in een art-nouveau gebouw in de Antwerpse Lange Leemstraat was geen ruimte meer tot uitbreiding, waardoor een verhuizing zich opdrong. “Alle machines zijn mee gekomen, goed voor zo’n honderd vrachtwagens”, vertelt zaakvoerder Patrick Stoops, de derde generatie aan het hoofd van het familiebedrijf. “Hier in Turnhout beschikken we over 5 los- en laadkaders. Plots kon het wel allemaal snel gaan.” Jaarlijks rolt er 500 ton snoep van de banden, waarvan 15% voor de export bestemd is, grotendeels richting Azië.

De productie van de Arabierkes, van het koken van het mengsel tot het verpakken, gebeurt nog volgens hetzelfde recept als toen het snoepje in 1934 op de markt werd gebracht. “Ik heb 33 jaar in ditzelfde gebouw gewerkt voor Heinz, het was raar om hier terug te keren”, vertelt Carine Luyten. “Het voordeel is dat je alles kent, het werk is ook plezant, want heel afwisselend.” Heinz maakte onder meer ketchup, confituur en choco. “Maar Arabierkes zijn lekkerder.”

Na de overname van een Duitse concullega overwoog Confiserie Roodthooft nochtans een verhuizing naar Duitsland. “De uurlonen zijn daar de helft voordeliger”, weet Patrick Stoops. “In landen als Roemenië worden die nog lager. Maar hier zitten we dicht bij onze roots en bij onze klanten.” Net als in Antwerpen werken er in Turnhout 10 mensen voor Confiserie Roodthooft. Enkele zijn mee verhuisd, de meeste wonen in de regio.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Antwerpen, Lichtaart
Antwerpen

Bedenker Paschka is overleden

Vic Van den Putte is overleden. Hij was de uitvinder van de bekende smeerpasta van verse kaas en chocolade, die… Lees meer

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.