Nieuws Kempen VAN IN biedt digitale screenings voor start schooljaar

VAN IN biedt digitale screenings voor start schooljaar

VAN IN biedt digitale screenings voor start schooljaar

WOMMELGEM – VAN IN, ’s lands grootste leermiddelenmaker voor het onderwijs, kondigt een aantal hulpmiddelen aan om leerkrachten bij het begin van het nieuwe schooljaar te ondersteunen. Ze krijgen van VAN IN screenings zodat ze makkelijk kunnen inschatten welke leerstof van vorig schooljaar geïntegreerd is of net niet. Er worden ook digitale leermaterialen van het voorgaande schooljaar toegevoegd en gratis webinars opgezet.

Een aantal leerkrachten zal zich de vraag stellen wat het startniveau van hun leerlingen is. Of ze alle leerstof die na de paasvakantie gegeven werd, wel geïntegreerd hebben. Daarom stelt VAN IN via zijn digitaal platform Bingel voor de belangrijkste domeinen, taal en wiskunde, startmetingen (screenings) ter beschikking om te peilen naar het niveau van de lagere schoolleerlingen. Op basis daarvan kan de leerkracht daarna voor bepaalde leerlingen gebruik maken van de remediëringsvoorstellen die Bingel aanbiedt, of extra lessen geven voor de hele klas.

Ook voor de methodes voor het secundair onderwijs, papier en digitaal (Diddit), zijn er screenings beschikbaar. Verder stelt VAN IN bij elke methode ook het volledige digitale lesmateriaal van het voorgaande jaar ter beschikking tot aan de herfstvakantie. De leerlingen kunnen dus nog zaken gaan opfrissen. De leerkracht kan op zijn beurt snel even een begrip of kennis van het voorgaande jaar aftoetsen, wanneer hij merkt dat hij de leerlingen niet mee heeft, of een test gebruiken.

Tenslotte worden er gratis workshops, inspiratiesessies en seminaries in de vorm van webinars opgezet om leerkrachten basis- en secundair onderwijs in verschillende domeinen te ondersteunen. Hiervoor zijn reeds 6.400 leerkrachten ingeschreven.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Westerlo
Westerlo

Cool company in Roland-gebouwen

ACB Airco, een groothandel in aircotoestellen, heeft een gedeelte van het vroegere Roland-gebouw in gebruik genomen. Het gebouw stond al… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer