Van_Looy_Herentals_voor

Van Looy (Herentals, Retie) wordt Brezan Autoparts

De specialist in auto-onderdelen Van Looy, met vestigingen in Herentals en Retie, is overgenomen door Brezan Autoparts, dat actief is in dezelfde sector. Met de vestigingen erbij beschikt Brezan nu over 20 filialen in ons land. De naam Van Looy verdwijnt na 46 jaar.

“Met deze beslissing zijn we niet over 1 nacht ijs gegaan”, zegt Betty Cuylen van Van Looy. “Omdat de opvolging niet was verzekerd binnen de familie, gingen we op zoek naar een betrouwbare partner om de zaak verder te zetten. Van bij het begin was het voor ons erg belangrijk dat al ons personeel mee zou worden overgenomen.”

Mooie toekomst
De zaakvoerster zegt met verschillende partijen te hebben gesproken. “Bij Brezan Autoparts hadden we van meet af een goed gevoel. Hun manier van zaken doen, waarbij de klant steeds centraal staat, was ook ons uitgangspunt. Dat hun gamma nauw aansluit bij dat van ons, was ook een groot pluspunt. Al bij al was het geen makkelijke beslissing om na 46 jaar de naam Van Looy te zien verdwijnen, maar we zijn ervan overtuigd dat onze klanten en personeel een mooie toekomst tegemoet gaan.”

Naast 105 vestigingen in Nederland telt Brezan Autoparts nu 20 vestigingen in België. “Met de 2 vestigingen versterken we onze positie op de Belgische markt”, zegt Marc Vanbergen van Brezan Autoparts. “Onze omzet is de jongste 4 jaar meer dan verdubbeld, wat maakt dat we intussen 1 van de grootste leveranciers van het garagebedrijf zijn en 1 van de weinige die in heel België actief zijn.”

De medewerkers van Van Looy werken sinds 1 januari voor de nieuwe eigenaar.