Nieuws Kempen Van Meerbeeck Metalen als een van eerste staalhandelaars gecertificeerd

Van Meerbeeck Metalen als een van eerste staalhandelaars gecertificeerd

Van Meerbeeck Metalen als een van eerste staalhandelaars gecertificeerd

van meerbeeck metalenVan Meerbeeck Metalen uit Hoogstraten ontving deze week als een van de eerste KMO’s in staalhandel een EN1090-certificaat.

“Van Meerbeeck Metalen bewerkt staal: we lassen, boren, snijden, knippen, zagen, galvaniseren staal voor staalconstructies. Sinds juli 2012 moet elke staalbouwer volgens de Europese  EN1090 normering werken. Wij startten vorig jaar met de procedure om dit certificaat te behalen”, leggen supply chain manager Tom Horemans en commercieel directeur Jo Lenaerts uit.

“Je kan de hoeveelheid voorbereidingen zo’n beetje vergelijken met het werk om een ISO-certificaat te behalen. We schakelden de hulp in van een certificeringsorganisatie. Het koste ons veel tijd en geld, maar we zijn nu een van de eerste handelaars die de audit succesvol hebben afgerond. De norm is al een tijdje in voege, maar er zijn erg veel bedrijven die de certificering uitstellen. Nu hebben wij een streepje voor natuurlijk, want klanten mogen in principe alleen maar samenwerken met gecertificeerde staalhandelaars of staalconstructeurs.”

90 procent van de opdrachtgevers van Van Meerbeeck Metalen zijn aannemers in de woning- en appartementsbouw. Daarnaast doen ook kleinere ondernemingen in las- en constructiewerken beroep op het bedrijf. De groep heeft vier vestigingen: in Hoogstraten, Wilrijk, Melle en Bierges. “Oorspronkelijk waren we gevestigd in Wilrijk, maar door de uitbreidingen in de jaren ’60 verhuisden we alles naar Hoogstraten. In Wilrijk zit de boekhouding en een klein afhaalmagazijn, in Melle bij Gent zit een kleine afdeling die net als wij staal bewerken, en in Bierges zetelt onze exportafdeling die de uitvoer naar Noord-Afrika regelt. Het certificaat is wel alleen maar geldig voor de vestiging in Hoogstraten”, verduidelijkt Jo Lenaerts.

Van Meerbeeck Metalen stelt zo’n 50-tal mensen te werk, waarvan een 30-tal in Hoogstraten. In totaal verwerkt het bedrijf zo’n 15.000 ton staal per jaar.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer