Van Moer bedrijfskleding Foto: Van Moer

Van Moer behaalt EcoVadis Gold-certificaat

Van Moer uit Hulshout is een gevestigde naam in het creëren, ontwerpen en ontwikkelen van bedrijfskleding voor bedrijven en zorginstellingen. De onderneming uit Hulshout zet ook sterk in op duurzaamheid en wordt daarvoor nu beloond met het EcoVadis Gold-certificaat.

“Duurzaamheid is verankerd in het DNA van Van Moer, met meer dan een eeuw geschiedenis en expertise als bewijs”, weet bedrijfsleider Kenny Van Riel. “Onze pas vernieuwde website benadrukt niet alleen onze toewijding aan kwaliteit, maar etaleert ook de voortdurende drive om ons in te zetten voor duurzaamheid, end of life oplossingen en het verbeteren van werkomstandigheden. Bij Van Moer geloven wij dat het produceren van bedrijfskleding niet alleen kwaliteit hoeft te betekenen.”

“Dankzij nauwe en langdurige samenwerkingsverbanden met wasserijen, klanten en toeleveranciers verlagen we ook onze impact op het milieu en de maatschappij al jaren”, aldus nog Van Riel. “Als lid van BSCI (Business Social Compliance Initiative) zet Van Moer zich samen met de confectieateliers volop in voor betere arbeidsomstandigheden wereldwijd. Duurzaamheid is zowel onze standaard als een ongoing proces dat we keer op keer verbeteren en optimaliseren.”

“Steeds meer bedrijven claimen duurzaam te zijn, maar Van Moer is dat dus ook écht”, aldus bedrijfsleider Kenny Van Riel. “Onze inspanningen om duurzamer, milieuvriendelijker en maatschappelijk verantwoord te ondernemen, worden daarom bekroond met het EcoVadis Gold-certificaat. Van een verlaging van CO2-emissies tijdens het transport & energieaudits, duurzaamheidsrisicoanalyses & plaatselijke audits van leveranciers over duurzaamheid tot ethische maatregelen, flexwerken & trainingen: op een impactvolle manier nemen we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid op.”