Jo Van Moer. Foto dvk

Van Moer Logistics lijft tankcontainerspecialist in

ZWIJNDRECHT - Van Moer Logistics in de Waaslandhaven heeft de overname van tankcontainerspecialist Group Van Loon afgerond. Met de overname wil het logistieke bedrijf zijn aanbod voor de chemische sector uitbreiden. Group Van Loon stelt 130 mensen te werk en realiseerde in 2021 een jaaromzet van 20 miljoen euro.

"De voorbije jaren hebben we geïnvesteerd in de vernieuwing en uitbreiding van onze Seveso-site in Zwijndrecht", zegt CEO Jo Van Moer. "Met de komst van de nieuwe afvullijnen en ADR-hallen breiden we onze diensten voor de chemiesector verder uit. Dankzij de overname van Group Van Loon verdubbelen we nu ook onze capaciteit in de bulk- en tankcontainer logistiek."

Linker- en Rechteroever

Het transport, de opslag, de reiniging en het herstel van de tankcontainers worden in Zwijndrecht op dezelfde site uitgevoerd. Van Moer wil op korte termijn diezelfde dienstverlening aanbieden op Rechteroever. Met de extra installaties zal het bedrijf gemiddeld 300 reinigingen en 275 herstellingen per dag kunnen uitvoeren.

"De familiale aandeelhouders zien in Van Moer Logistics een betrouwbare partner", vertelt Gunther Van Loon, CEO van Group Van Loon. "Ook voor onze medewerkers ontstaan er nu extra kansen. Er is een culturele match met Van Moer Logistics, we delen dezelfde waarden."