Afbeelding6 Jo Van Moer. Foto Joris Herregods

Van Moer neemt Broekman Logistics Belgium Antwerp (BLBA) over: “De cirkel is rond”

ANTWERPEN, BEVEREN, ZWIJNDRECHT - Van Moer Logistics heeft de overname van Broekman Logistics Belgium Antwerp (BLBA) afgerond. BLBA is een logistieke speler in de chemische bulkindustrie. "De cirkel in ons one stop shop-verhaal is nu rond, zowel voor linker- als rechteroever", vertelt CEO Jo Van Moer.

BLBA beschikt over vier Seveso-sites op rechteroever, goed voor 106.000 m² gecombineerde opslagruimte en capaciteit voor 680 volle ISO-tankcontainers. BLBA stelt 130 mensen tewerk en realiseerde in 2021 een jaaromzet van 33 miljoen euro. Het expeditiekantoor van BLBA blijft in eigen handen.

Verticale integratie

"Met de overname van Group Van Loon eerder dit jaar hebben we al schoonmaak- en herstelactiviteiten op de rechteroever", gaat Van Moer verder. "Dankzij de toevoeging van BLBA beheren we nu ook een bijkomende afvullijn en extra opslagcapaciteit voor zowel gevaarlijke als niet-gevaarlijke goederen."

LEES OOK. Van Moer Logistics lijft tankcontainerspecialist in

"De verticale integratie zorgt ook voor een optimalisatie van onze interne processen. Alle huidige stromen zullen geanalyseerd worden en waar mogelijk bijgestuurd. Op die manier gaan we de strijd aan tegen nutteloze kilometers en tunnelkosten."

De groep telt inmiddels 500 vrachtwagens, 680.000 m² aan magazijnoppervlakte, negen binnenschepen en 2.130 medewerkers.