Van Oirschot bouwt nieuw magazijn van 21.000 vierkante meter

Van Oirschot, gespecialiseerd in materiaal voor ventilatie, centrale verwarming en sanitair, is volop bezig met de bouw van een nieuw magazijn in Zavelheyde. Dat nieuwe magazijn was nodig omdat het oude van 9.000 vierkante meter veel te klein geworden was. “Wij zijn van een regionale speler uitgegroeid tot een nationale speler met 9 afhaalpunten.”

Al sinds 1967 is Van Oirschot actief op de B2B-markt en leveren ze materiaal voor sanitair, centrale verwarming en ventilatie aan professionelen. Twee jaar geleden ontstond het idee om een nieuw magazijn van 21.000 vierkante meter te bouwen als aanvulling op het reeds bestaande magazijn van 9.000 vierkante meter.

“Het bedrijf groeide sterk de laatste jaren en daardoor groeiden we een beetje uit het huidige magazijn en drong een nieuw en groter zich op”, vertellen zaakvoerders Ann Van Oirschot en Sven Machielsen.

Zelfde locatie

Als locatie koos het bedrijf ervoor om vlakbij de huidige locatie te blijven zodat het personeel zich niet te veel hoefde aan te passen.

“Je kan ervoor kiezen om gelijk waar een bouwgrond te kopen en er een magazijn te bouwen maar dan riskeer je je mensen kwijt te spelen. We wilden ervoor zorgen dat zij niet langer hoefden te pendelen. Door deze locatie in Zavelheyde moeten zij maximum vijf minuten verder rijden, voor anderen is het dan weer dichter bij huis”, klinkt het.

Negen afhaalpunten

In het nieuwe magazijn zal al het materiaal gestockeerd worden dat van daar verdeeld wordt naar de negen afhaalpunten, 8 in Vlaanderen en 1 in Wallonië, en naar de klanten. Logistiek was deze uitbreiding nodig om ervoor te zorgen dat die afhaalpunten voldoende bevoorraad konden blijven zodat klanten steeds dezelfde goede service kunnen krijgen.

“In de toekomst zullen er trouwens nog heel wat afhaalpunten bij komen”, klinkt het bij Van Oirschot. Maar ook in het assortiment breidt Van Oirschot verder uit. Dat heeft te maken met de nieuwste technieken die ontwikkeld worden en het verplicht hebben van ventilatie als je renoveert of een nieuwbouw woning zet.

Om ervoor te zorgen dat Van Oirschot kan blijven groeien en dezelfde goede service aan zijn klanten kan blijven geven, is het bedrijf op korte termijn op zoek naar extra werkkrachten. In eerste instantie gaat het om magazijniers, chauffeurs maar ook extra bedienden zullen nodig zijn.

Van Oirschot uit Herentals is actief op de B2B-markt en levert materiaal voor sanitair, centrale verwarming en ventilatie aan professionelen.