Nieuws Kempen Van Roey bouwt nieuwe kunstencampus op Turnova

Van Roey bouwt nieuwe kunstencampus op Turnova

Van Roey bouwt nieuwe kunstencampus op Turnova

Zicht op academie Turnova van op P.J. BrepolspleinHet Turnhoutse stadsbestuur heeft gekozen voor aannemer Van Roey uit Rijkevorsel voor de bouw van de nieuwe kunstencampus op Turnova. Als alles volgens plan verloopt, wordt die eind 2017 in gebruik genomen.

Van Roey werd aangesteld na een aanbestedingsprocedure waaruit bleek dat het bedrijf de beste en goedkoopste kandidaat was. In Turnhout is groep Van Roey al verschillende jaren actief. Eerder bouwde de onderneming voor Thomas More, Soudal, AZ Turnhout, Cartamundi, Brepols en zorgde voor de renovatie en transformatie van de Blaironkazerne. Dit jaar viert Van Roey zijn 275-jarige bestaan.

15 miljoen
Stad Turnhout investeert zo’n 15 miljoen euro in de nieuwe academie, die onderdak biedt aan zo’n 2.500 leerlingen. “Die investering doen we gedeeltelijk ook voor verenigingen en organisaties in onze stad,” legt schepen Marc Boogers uit. “Ook zij kunnen – bijvoorbeeld voor tentoonstellingen, workshops en voorstellingen – gebruik maken van de op maat gemaakte muziekklassen, de kunsthal, de auditoria en het daktheatertje.”

Voor de werken aan de nieuwbouw en de renovatie van de fabriekshal krijgt de aannemer 450 werkdagen of zo’n twee jaar. De restauratie en inrichting van het beschermde kantoorgebouw gebeurt in een tweede fase. Daarvoor werd eind vorig jaar de subsidie aangevraagd.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer