Nieuws Kempen Van Rooy – FBT redt huis van doorscheuren

Van Rooy – FBT redt huis van doorscheuren

Van Rooy – FBT redt huis van doorscheuren

BEERSE/GINGELOM – Van Rooy – FBT, een funderings- en beschoeiingsbedrijf in Beerse blikt tevreden terug op een uitzonderlijke werf. In Gingelom (Sint-Truiden) heeft het bedrijf een huis gered dat in twee aan het scheuren was. De grond onder de woning was gaan verzakken, omdat het is gebouwd aan een talud, waar 4 meter lager een spoorweg loopt.

Enkele maanden geleden contacteerde Infrabel de firma Van Rooy om te komen helpen bij een probleem in Gingelom. Daar was naast de spoorweg de oprit van een huis gaan verzakken en daarna het huis beginnen te barsten. “Het huis staat aan een talud die 4 meter naar beneden helt tot aan de spoorweg”, herinnert werfleider Jeroen Meeuwssen zich. “Grond heeft de neiging om de gemakkelijkste weg te nemen en die was dus aan het wegzakken. Er was wel een keerwand aangebracht, maar die was niet sterk genoeg voor het gewicht van de grond. Daardoor was het huis beginnen te scheuren: een scheur die van boven tot onder liep. Je kan gerust zeggen dat de woning in twee aan het scheuren was.”

Een team van specialisten van Van Rooy heeft een oplossing bedacht en ontworpen. Van Rooy heeft in het eigen atelier pijlers op maat gemaakt en aangebracht. Het gaat om een samenspel van verschillende pijlers en een trillingsvrije wand, waardoor de woning nu gevrijwaard moet blijven. Ook het feit dat de oppervlakte waarop Van Rooy kan werken, beperkt was, maakte dat er heel wat creativiteit aan te pas kwam. “Voor mij als werfleider is dit een plezante opdracht om te doen”, vertelt Jeroen Meeuwssen. “We hebben uitvoeringsmethodes toegepast die we anders niet gebruiken, er komt veel overleg en denkwerk bij kijken met specialisten om de juiste oplossing te vinden. Je wordt zelf uitgedaagd om de beste aanpak te vinden.”

Het werk is uitgevoerd over een periode van anderhalve maand en is begin mei afgerond. Sindsdien is het huis in kwestie niet meer verder gescheurd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer