Nieuws Kempen Van STEM naar STEAM: pleidooi voor kunst bij innovatie

Van STEM naar STEAM: pleidooi voor kunst bij innovatie

Van STEM naar STEAM: pleidooi voor kunst bij innovatie

DSC_0008 - CopyHet Turnhoutse consultancybureau Domo de refontiro houdt een warm pleidooi om kunst en design te betrekken bij technische innovaties. Onder de titel ‘Van STEM naar STEAM’ benadrukt zaakvoerder Pieter Sprangers het belang van de wetenschapsvakken in de STEM-opleiding, maar hij ziet dit graag uitgebreid met ‘Art’. Tegelijk doet hij een omroep tot een vrije co-creatiesessie.

“Je kan niet naast de toegenomen aandacht voor STEM in onze samenleving en zeker in het onderwijs”, zegt hij. “Science, technology, engineering en maths spelen ongetwijfeld een kritische rol voor onze toekomstige concurrentiekracht en economische welvaart. Echter, in het huidige economische klimaat van economische onzekerheid is innovatie meer dan ooit broodnodig als manier om onze toekomstige welvaart te vrijwaren. Tot vandaag wordt innovatie quasi gelijkgesteld met ‘harde technologische innovatie’, lees STEM-innovatie. Kunst en design zijn echter klaar om onze economie te transformeren en volledig klaar te maken voor de 21ste eeuw net zoals wetenschap en technologie dat deden tijdens de vorige eeuw.”

Carta Mundi
In Vlaanderen is volgens Sprangers deze zienswijze nog totaal onbekend, maar internationaal komt ze sterk op. “In de Kempen ken ik maar één voorbeeld van een bedrijf dat kunstenaars betrok bij een innovatieproces en dat is Carta Mundi in Turnhout”, aldus de zaakvoerder.

Via de website lanceert hij een oproep om met een tiental mensen een co-creatiesessie te starten om de veelbelovende mogelijkheden van STEAM in de context van het onderwijs en het bedrijfsleven te ontdekken. “Ik kreeg al verschillende aanmeldingen, waaronder de directeur van Sint-Lucas Brussel en een architect-leerkracht op het Heilig Graf”, zegt Sprangers. “Graag wil ik de groep aanvullen met mensen uit het bedrijfsleven.”

Lees hier de oproep.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Heist-op-den-Berg
Heist-op-den-Berg

De juiste prijs, met Robin.

Robin Cuypers, oprichter van adviesbureau STREVER uit Heist-op-den-Berg, lanceerde het allereerste leerplatform voor ondernemers die worstelen met de prijszetting van… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer