Nieuws Kempen Vanhout.pro laat Geel sporten

Vanhout.pro laat Geel sporten

Vanhout.pro laat Geel sporten

TURNHOUT/GEEL – Bouwbedrijf Vanhout.pro uit Turnhout helpt Geel sporten. Vanhout.pro realiseert vlak na elkaar 2 sporthallen in Geel voor de plaatselijke scholen en sportverenigingen. Alles samen gaat het om een investering van 11 miljoen euro (excl. BTW).

Samen met het Geelse stadsbestuur bouwt Vanhout.pro aan een flinke upgrade van de sportinfrastructuur in Geel. Het gaat om de bouw van een nieuwe sporthal, ‘De Zegge’ en een flinke uitbreiding van sporthal AXION. Daarmee wordt het aanbod aan sportinfrastructuur uitgebreid. De nood daaraan was hoog.

De Zegge

Sporthal De Zegge is er gekomen op initiatief van scholengemeenschap Kogeka, in samenwerking met het stadsbestuur. Voor de middelbare school Sint Jozef Geel was de turnzaal aan renovatie en uitbreiding toe. Tijdens de schooluren zal de zaal gebruikt worden door leerlingen van Sint Jozef Geel en de scholengemeenschap KOGEKA. Op andere tijdstippen verhuurt de Geelse sportdienst de zaal aan verenigingen en sportorganisaties. Kogeka en het stadsberstuur komen zo tegemoet aan de uitdrukkelijke vraag van de sportleerkrachten én van de vele plaatselijke en regionale sportverenigingen.

De bouw van sporthal De Zegge, vernoemd naar de nabijgelegen Zeggeloop, startte in het najaar van 2019 en vlotte ook tijdens de lockdown aardig. Het was de bedoeling om de sporthal gebruiksklaar te krijgen tegen het begin van het schooljaar in 2020 en dat is gelukt. Agion, het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs, subsidieerde 60 procent van de kosten terwijl Kogeka en de stad elk 20 procent op zich namen.

Vanhout.pro werkte hiervoor samen met andere Kempense bouw- en architectenbedrijven: het Geels Architecten Bureau (Architect Suzy Wens), Studiebureel Forté (Geel), Belcotec (Geel) en  WELEC (Westerlo).

AXION

Nu sporthal De Zegge is geopend, kan de aandacht gaan naar de uitbreiding van sporthal AXION. De werken daaraan starten in januari 2021. Hiervoor schreef het stadsbestuur een Design & Build opdracht uit die werd gewonnen door Vanhout.pro, samen met Archiles architecten (Geel), ZJA, Studiebureau Forté (Geel), Studie 10 (Lier), De Kock, en Siegers Technics.

In de nieuwe sporthal komt onder meer een professionele dansstudio en een zaal voor gevechtssporten. in de bestaande sporthal worden de inkomhal en de squashzalen vernieuwd. Als alles volgens plan verloopt, is de vernieuwing en uitbreiding van sporthal AXION klaar in september 2022.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.