Nieuws Kempen Vanhout.pro neemt nieuwbouw feestelijk in gebruik

Vanhout.pro neemt nieuwbouw feestelijk in gebruik

Vanhout.pro neemt nieuwbouw feestelijk in gebruik

"Van Hout pro - kantoor te Turnhout"Met een feest voor de belangrijkste relaties en de eigen mensen heeft bouwbedrijf vanhout.pro, dat deel uitmaakt van de Groep Van Roey, officieel zijn intrek genomen in zijn nieuwbouw in Turnhout. Het bestaande gebouw werd afgebroken. De sterke architectuur die het bestaande kantoor uitstraalde, werd vervangen door een gedurfde en toonaangevende vervangingsnieuwbouw, waarbij de gelijkenissen met het vorige niet ver weg zijn.

Voor het nieuwe kantoor werden voor één keer de rollen omgedraaid. Marc Bernaerts, CEO vanhout.pro: “Voor de eerste keer in mijn carrière was ik bouwheer. Het was interessant om zelf te ondervinden hoe cruciaal de inbreng van de bouwheer is voor een vlot projectverloop. Eens te meer bleek ook hoe het succes van een project bepaald wordt door een grondige voorbereiding waarin alle partijen hun deel hebben, niet in het minst de bouwheer zelf.”

Energiebalans in evenwicht
De planning was heel strikt maar dankzij de juiste aanpak werd zowel de afbraak als de nieuwbouw gerealiseerd in minder dan elf maanden. Er werd voluit gekozen voor de toekomst. Zo werd er gewerkt met betonkernactivering (BKA), een warmtepomp en zonnepanelen waardoor de energiebalans voor het bedrijf op jaarbasis quasi in evenwicht is. Marc Bernaerts: “Op het gebied van verluchting, verwarming, koeling, verlichting, energie- en waterverbruik voldoet ons nieuwe kantoor ruimschoots aan de normering die vanaf 2021 de standaard zal zijn voor elk nieuwbouwproject. Het nieuwe kantoor heeft een K-peil van 19. In de woningbouw wordt een K-peil lager dan 25 passief genoemd. Een BEN-kantoor vereist een K-peil lager dan 40.”

Het bedrijf uit Turnhout heeft naast een bouwafdeling ook een uitgebreide interieurafdeling. De lat wat betreft afwerking lag dus hoog.

Ook de vergaderzalen intrigeren. Zo vertelt elke ruimte aan de hand van een treffende illustratie hoe de mensheid door de eeuwen heen omgaat of zal omgaan met bouwen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer