VANROEY.BE schenkt 50 laptops aan scholen in de Kempen

TURNHOUT – IT-leverancier VanRoey.be heeft vijftig laptops ter beschikking gesteld van enkele Kempense scholen. Dat moet de scholen helpen om tijdens de coronacrisis nieuwe leerstof aan te brengen bij leerlingen, zeker bij scholieren uit een kwetsbare omgeving die niet zomaar kunnen beschikken over een computer.

“Toen in maart de scholen noodgedwongen moesten sluiten door het coronavirus, sprongen veel kinderen wellicht een gat in de lucht”, klinkt het bij Van Roey. “Met de Paasvakantie in het verschiet leek de studieachterstand aanvankelijk nogal mee te vallen. Maar nu de maatregelen ook na de Paasvakantie verlengd zijn, dreigt een probleem. Veel scholen doen nu aan ‘preteaching’ om nieuwe leerstof aan te brengen. Dat vraagt niet alleen discipline om deze studiemomenten consequent thuis in te plannen. Niet iedereen beschikt bovendien over de juiste tools. Leerlingen die thuis niet beschikken over een computer, kunnen taken op Smartschool niet afwerken. Zo lopen ze meer leerachterstand op.”

50 laptops

Om dit te voorkomen, zette Digitalforyouth.be een project op om 10.000 laptops te verzamelen. “Een initiatief waar ook VanRoey.be zijn steentje aan wil bijdragen. Door 50 gecleande laptops ter beschikking te stellen aan een 10-tal Kempense scholen, helpen we alvast enkele leerlingen uit de nood.”

Scholen

Vanroey.be bezorgde intussen laptops aan High Tech Campus Turnhout (HT²O), het Sint-Pietersinstituut in Turnhout, KOGEKA (Katholiek Onderwijs Geel-Kasterlee), Sint-Jan Berchmanscollege Mol en VIBO De Ring in Turnhout. Ook Stella Matutina in Wuustwezel mag binnenkort een levering verwachten.

Modernisering klassen

De voorbije jaren droeg VanRoey.be ook al zijn steentje bij aan de digitalisering in het onderwijs. Zo koos KOBA, de scholenkoepel van het Katholiek Onderwijs Bisdom Antwerpen, recent nog voor CTOUCH en VanRoey.be om de komende 4 jaar haar klaslokalen te moderniseren.