Nieuws Kempen VDH-Machines verwacht veel van uitschuifbare heftruck

VDH-Machines verwacht veel van uitschuifbare heftruck

VDH-Machines verwacht veel van uitschuifbare heftruck

FR Machinery_boom_attachmentVDH-Machines uit Oud-Turnhout heeft afgelopen jaar in Engeland en Duitsland de eerste exemplaren van de uitschuifbare heftruck verkocht. Dit jaar verwacht zaakvoerder Henk van der Heijden een doorbraak. Het Kempense bedrijf werkte mee aan de engineering van dit bijzondere tiltoestel, samen met de Amerikaanse fabrikant Hoist. Door het achterste deel naar achter uit te schuiven, neemt de laadcapaciteit toe.

“De eerste testen met deze FR dateren van 2013”, zegt van der Heijden. “En we verwachten dat we er in 2016 flink mee gaan scoren. De FR bestaat in 4 types, de grootste kan tot 37 ton tillen. De bestuurder heeft een indicator op het dashboard die aangeeft hoeveel hij kan heffen. Door het achterste gedeelte te verplaatsen wordt de hefboom groter en kan je meer tillen.”

Doelgroep
VDH-Machines, gespecialiseerd in zware logistieke machines, heeft niet alleen mee de ontwikkeling gedaan, maar verkoopt ook de heftrucks op de Europese markt. “We zien vooral een potentieel bij industriële verhuizers en bij grote industriële bedrijven”, aldus nog van der Heijden. De huidige voertuigen draaien op LPG en aardgas, maar er wordt ook geïnnoveerd richting een elektrische aandrijving. VDH-Machines heeft 5 mensen in dienst. Het onderhoud en de service van de verkochte logistieke machines gebeurt door een zusterbedrijf.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer