DCM nieuwe lijn vloeibare meststoffen

‘Vegan’ vloeibare meststoffen van DCM

GROBBENDONK – Meststoffenfabrikant DCM lanceert een volledig nieuwe lijn van vloeibare meststoffen. Die zijn ontwikkeld in de eigen R&D afdeling van het bedrijf. DCM had al vloeibare meststoffen, maar deze nieuwe zijn nu 100% organisch, samengesteld uit 98% natuurlijke ingrediënten en 2% micro-organismen en sporenelementen.

Van bij de oprichting in 1976 heeft DCM altijd ingezet op de productie van organische meststoffen en op duurzaamheid. De grondstoffen voor deze meststoffen zijn vooral afkomstig uit nevenstromen van de voedingsindustrie, waardoor de circulaire economie kan spelen en er dus geen nieuwe (schaarse) grondstoffen worden ontgonnen. In zijn ruim 40-jarig bestaan heeft DCM ook altijd geprobeerd om zijn producten te verbeteren. De nieuwe lijn vloeibare meststoffen is zo’n voorbeeld van de ecologische innovatie waar het bedrijf op wil inzetten.

Bacillus

DCM lanceert nu nieuwe vloeibare meststoffen voor groenten en kruiden en verwante producten voor kamer- en terrasplanten.  Innovatief in dit assortiment is dat de toegevoegde micro-organismen (of Bacillus) ervoor zorgen dat de fosfor in de bodem wordt vrijgemaakt en kan worden opgenomen door de plant. Verder vormen de Bacillus een laagje rond de wortels, waardoor de plant meer voedingselementen kan opnemen.

Vegan

De volledige lijn is samengesteld uit 98% natuurlijke ingrediënten en heeft voor de moestuin zelfs een “vegan” of volledig plantaardig assortiment. Dat maakt dat de nieuwe lijn vloeibare meststoffen kan worden gebruikt in bio-tuinen. Bovendien zijn de flessen gemaakt van 95% gerecycleerd plastic, en is het materiaal na gebruik 100% recycleerbaar.