Nieuws Kempen Venatu heropent wapenwinkel in Weelde na brand in Turnhout

Venatu heropent wapenwinkel in Weelde na brand in Turnhout

Venatu heropent wapenwinkel in Weelde na brand in Turnhout

RAVELS – Nog geen drie maanden na een zware brand in de Turnhoutse wapenwinkel Venatu heeft Ben Sannen een nieuwe locatie gevonden in Weelde (Ravels).

In augustus 2017 opende Ben Sannen zijn handel in jacht- en sportgeweren aan de Steenweg op Mol in Turnhout. “Ik doe al mijn hele leven aan sportschieten en jaag al sinds ik 6 jaar ben”, vertelt hij. “Toen ik 18 werd, heb ik mijn jachtverlof gehaald, mijn vergunning om te mogen jagen. Vanuit die ervaringen ben ik op zoek gegaan naar de meest kwalitatieve producten voor mijn klanten.”

Begin maart vernielde een zware brand zijn winkel echter compleet. Meer dan vijfhonderd geweren en ongeveer 200.000 kogels gingen verloren. “Ik was op een wapenbeurs in Duitsland en ben in een paar uur tijd terug naar huis gereden. De verzekering vermoedt dat een koffiezetapparaat de oorzaak was.”

Ben investeerde zelf om een nieuwe zaak te openen aan de Weeldestraat, waar eerder onder meer een superette en een frituur zaten. “Dit was het eerste pand dat aan al mijn eisen voldeed. We zijn er op vooruit gegaan in vergelijking met Turnhout: parking voor de deur en een betere ligging, met meer passage tussen Nederland en België.”

Bij Venatu vind je alles voor de jacht en het sportschieten. Van vrijdag 17 tot en met zondag 19 juni viert Ben de heropening van zijn winkel. Venatu is die dagen doorlopend open van 10u tot 19u. 

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.