Nieuws Kempen Verbiest & Partner groeit milieuvriendelijk

Verbiest & Partner groeit milieuvriendelijk

Verbiest & Partner groeit milieuvriendelijk

TURNHOUT/BEERSE – Isolatiebedrijf Verbiest & Partner is in de groei. Zopas nam het bedrijf een nieuw gebouw in gebruik dat het heeft gerealiseerd in Beerse, omdat de vorige locatie te klein was geworden.

Het nieuwe gebouw aan de Beemdenstraat in Beerse dient als opslagplaats en stalling voor de vrachtwagens. Verbiest & Partner realiseerde het omdat dit het bedrijf de mogelijkheid biedt om te groeien in vooral milieuvriendelijke isolatiemethodes voor het isoleren van woningen en andere gebouwen.

Oude kranten

Twee jaar geleden nam Wilfried Verbiest een nieuwe isolatiemethode op in het aanbod: cellulose isolatie. Die is gemaakt van gerecycleerd krantenpapier. Oude kranten en overschotten ervan worden fijn vervezeld. Door toevoeging van organische stoffen wordt er een duurzaam materiaal van gemaakt.

Cellulose isolatie blijkt heel wat voordelen te hebben. Het is vochtregulerend en heeft een goede warmteopslag-capaciteit wat het wooncomfort in de zomer verhoogd. In de plaats van  elektriciteitsverbruik voor aircotoestellen, is de isolatie een natuurlijke klimaatregelaar. Zelfs op vlak van brandveiligheid scoort cellulose isolatie als de beste. “We merken dat de jonge generatie die bouwt, uitdrukkelijk kiest voor milieuvriendelijke technieken, zelfs al zijn die wat duurder. Bij onze cellulose isolatie is dat laatste zelfs niet aan de orde, want het is heel betaalbaar,” stelt Wilfried Verbiest.

Nieuwe grondstoffen

Een andere belangrijke activiteit van het bedrijf is vloerisolatie in gespoten PUR (polyurethaan). Ook daarvoor gebruikt Verbiest & Partner grondstoffen van de nieuwe generatie die milieuvriendelijk zijn. Die worden vanaf januari 2023 verplicht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Beerse
Beerse

DCA Technics breidt uit

DCA uit Beerse breidt haar afdeling DCA Technics uit met een subafdeling elektriciteitswerken. Hiermee ontwikkelt het bouwbedrijf deze gespecialiseerde afdeling… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.