Nieuws Kempen Verbouwing van de Warande kost 14,5 miljoen

Verbouwing van de Warande kost 14,5 miljoen

Verbouwing van de Warande kost 14,5 miljoen

warandeOp 1 augustus starten grootschalige bouwwerkzaamheden in cultuurcentrum de Warande in Turnhout. De schouwburg en de toneeltoren worden over een periode van twee jaar volledig gerenoveerd. Architectenbureau Architects in Motion uit Turnhout tekende de plannen, aannemer Heijmans Bouw uit Bilzen voert ze uit. Kostprijs: 14,5 miljoen euro. De provincie Antwerpen betaalt.

De schouwburg van de Warande werd 40 jaar geleden in gebruik genomen. Een renovatie drong zich op omdat de veiligheidseisen zijn veranderd maar ook omdat het cultuurcentrum al lang vragende partij is om het speelvlak fors uit te breiden. Zo kunnen grote internationale producties worden ontvangen.

Architecten Bart Janssens en Luc Vanhout lieten zich in hun ontwerp bijstaan door architect Paul Schellekens om de oorspronkelijke geest van het opmerkelijk en uniek architectuurverhaal te vrijwaren. Na de bouwwerkzaamheden worden nog werken uitgevoerd voor de theatertechnieken, nieuwe stoelen, theaterdoeken en dimmers. Dat brengt het totale budget op 14,5 miljoen euro.

2 jaar dicht
De renovatie houdt in dat de schouwburg 2 jaar gesloten blijft. In die periode worden de andere ruimten binnen het cultuurcentrum intensief benut en festivals en voorstellingen elders georganiseerd. In principe gaat het toneeldoek op 1 september 2018 voor het eerst weer omhoog.

Gedeputeerde Peter Bellens: “De provincie Antwerpen koestert dit huis. Dat bewijst deze belangrijke investering. Nochtans zijn het budgettair krappe tijden en is vandaag nog niet duidelijk wie in de toekomst zal instaan voor het beheer van de Warande. Als provinciebestuur willen we en kunnen we niet wachten op de uitkomst. Er moet vandaag geïnvesteerd worden om de toekomst van dit mooie monument te garanderen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.