Nieuws Kempen Verkoop uw facturen om slechte betalers te vermijden

Verkoop uw facturen om slechte betalers te vermijden

Verkoop uw facturen om slechte betalers te vermijden

ebedexStel, u heeft last van slechte betalers. Zij betalen uw factuur bijvoorbeeld in plaats van op 30 dagen pas na 60 of 90 dagen. Maar, u hebt de cash wel nodig. Dan kan u de facturen verkopen aan een ‘investeerder’. Dit zijn bedrijven die cash te veel hebben en een rendement zoeken voor hun geld. Zij betalen u, in ruil voor een korting, direct de som van de factuur.

Als eerste in de Eurozone gaat het platform Edebex van start met een handel in facturen. Hoe werkt het? U hebt last van slechte betalers? Edebex zal bij de klant/debiteur die oorspronkelijk de factuur had moeten krijgen, aandringen om de volledige som te betalen (op vervaldag) aan de investeerder. Die mag een rendement tegemoet zien van 6 tot 12 procent op jaarbasis, naargelang de betalingstermijn van de factuur en de solvabiliteit van de schuldenaar. Iedereen gelukkig dus: de verkoper van de facturen heeft zijn geld op tijd en de investeerder laat zijn cash renderen. Edebex zelf, dat online kopers en verkopers samenbrengt, strijkt een lidgeld op en een percentage per transactie.

Alle partijen en facturen worden voorafgaandelijk grondig gecontroleerd. Bij twijfel over de debiteur, gaat de deal niet door. Volgens Edebex bedraagt het percentage onbetaalde facturen bij hen minder dan 1%. En daarvoor is dan ook nog een verzekering afgesloten, zodat de factuurverkoper en de investeerder altijd hun geld krijgen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer