Nieuws Kempen Vermetten werkt rotonde af naast ‘brokkelbrug’

Vermetten werkt rotonde af naast ‘brokkelbrug’

Vermetten werkt rotonde af naast ‘brokkelbrug’

MERKSPLAS/WOMMELGEM – Vermetten wegenbouw uit Merksplas is bezig een rotonde aan te leggen vlakbij de ‘brokkelbrug’ aan de Wijnegemsesteenweg in Wommelgem. Nu die brug definitief gesloten is voor gemotoriseerd verkeer, is de hoop van de buurt gevestigd op een snelle afwerking van de rotonde. Maar Vermetten zegt geen extra druk te voelen.

De brug van de Wijnegemsesteenweg, die dateert uit 1952, moet worden afgebroken en vervangen. Het afsluiten ervan zorgt voor heel wat frustraties bij automobilisten, buurtbewoners en ondernemers in de omgeving. Zij vestigen nu hun hoop op wegenbouwfirma Vermetten uit Merksplas. Die maakt een rotonde van een kruispunt op de Ternesselei. En dat is een andere route richting het op- en afrittencomplex.

“De werken vlotten volgens planning”, vertelt afgevaardigd bestuurder Ron Vermetten. “De riolering is geplaatst. Eind maart willen we afronden. Dat is mooi op schema voor wat de afgesproken uitvoeringstermijn betreft.” Van druk van buitenaf zegt Vermetten geen last te hebben. “Het is wat het is. Bovendien is die brug ook niet van gisteren op vandaag slecht geworden.”

Vermetten Wegenbouw bestaat 34 jaar. Het bedrijf heeft ongeveer 50 werknemers in dienst. Zij voeren wegenis- en rioleringswerken voor de openbare sector uit in de provincie Antwerpen. De grootteorder van de opdrachten loopt op tot 3 miljoen euro.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.