SPAR LICHTAART1 De zaakvoerders van de vernieuwde Spar in Lichtaart lanceren met leden van de heemkundige kring Kasterlee-Lichtaart-Tielen en burgemeester Ward Kennes een stickerboek over het verleden van de gemeente. — © Bart Van den Langenbergh

Vernieuwde Spar zet geschiedenis Kasterlee in de kijker

De vernieuwde buurtsupermarkt Spar in Lichtaart (Kasterlee) opende vrijdag weer de deuren. De winkel is volledig vernieuwd en ook een pak groter geworden. De heropening ging gepaard met de lancering van een stickerboek over het verleden van de gemeente Kasterlee in samenwerking met de heemkundige kring van Kasterlee-Lichtaart-Tielen. “Klanten kunnen 175 unieke stickers over een twintigtal historische thema’s verzamelen”, zegt Herman Van Gorp van de heemkundige kring.

Na drie weken intens verbouwen opende de Spar-winkel aan de Poederleesteenweg in Lichtaart vrijdag weer de deuren. Zaakvoerders Guy Van de Poel (49), zijn broer Luc (53) en hun moeder Martha Roes (76) nodigden donderdagavond alle buurtbewoners al uit om kennis te komen maken met de vernieuwde supermarkt.

De buurtsupermarkt werd volledig gerenoveerd in de stijl van de nieuwste generatie Spar-winkels en uitgebreid met 250 vierkante meter aan winkelruimte. De bakkerij is vergroot en in de belevingsbar Martha’s Smaakbar maken de medewerkers ter plaatse slaatjes, pizza’s en verse sapjes klaar. “De vernieuwing kwam er vooral uit nood aan meer ruimte. We willen onze klanten een aangenamere winkelervaring bieden en medewerkers meer comfort geven in hun job”, vertelt Guy Van de Poel. “De winkel is voortaan zeven dagen op zeven open, ook op zondag tussen 7.30u en 12u. Op de parking kunnen klanten gebruikmaken van laadpalen voor elektrische wagens en van een overdekte fietsenstalling.”

Stickerboek

Om de heropening nog specialer te maken, pakt Spar Lichtaart in samenwerking met de heemkundige kring van Kasterlee-Lichtaart-Tielen uit met een bijzonder stickerboek met als titel Een wandeling in het verleden. “Klanten van Spar Lichtaart kunnen in totaal 175 stickers verzamelen over een twintigtal thema’s uit het rijke verleden van Kasterlee, Lichtaart en Tielen”, legt Herman Van Gorp van de heemkundige kring uit. “Zo belichten we in het boek een aantal bekende inwoners van de gemeente Kasterlee zoals Staf Janssens van IJsboerke, organist Flor Peeters en uiteraard Bobbejaan Schoepen. Met enkele leden van onze heemkundige kring zijn we al sinds oktober vorig jaar bezig met het selecteren van de oude foto’s voor de stickers met bijhorende teksten.”

De heemkundige kring hoopt heel wat gezinnen uit Kasterlee via het stickerboek warm te maken voor de geschiedenis van de gemeente. “Onze klanten krijgen het stickerboek vanaf maandag 25 september gratis mee naar huis en kunnen vanaf 2 oktober sparen voor alle stickers in het boek. Bij elke aankoop van 10 euro krijg je drie stickers mee”, zegt Guy Van de Poel. “We hebben in totaal 2.000 stickerboeken ter beschikking van ons cliënteel. Het was heel aangenaam om hiervoor met de lokale heemkundige kring te mogen samenwerken.”