Nieuws Kempen Verschillende nieuwigheden kleuren aanbod Syntra Kempen

Verschillende nieuwigheden kleuren aanbod Syntra Kempen

Verschillende nieuwigheden kleuren aanbod Syntra Kempen

Syntra kempenOpleidingscentrum Syntra in Turnhout pakt dit jaar uit met enkele nieuwigheden. Zo zijn er opleidingen tot zytholoog (bierkenner), social media consultant en bij de leertijdcontracten een sportopleiding. “Initiator fitness en sportverzorger zijn vorig jaar opgestart en lopen zeer goed”, zegt campusmanager Roel Van Ballaer. “Elk jaar proberen we nieuwe opleidingen uit. Soms met succes, soms niet.”

Opleidingen die snel volzet zijn, zijn die voor bakker, chocolatier en ijsbereider. “Het is een sector die blijkbaar aanspreekt. We hebben docenten die erg goed zijn in hun vakgebied en daaruit volgt dan ook de mond-aan-mondreclame.” Moeilijke opleidingen zijn alles wat te maken heeft met de bouwsector. “We hebben dit jaar veel reclame gemaakt voor een nieuwe voltijdse dagopleiding polyvalent bouwvakker met veel praktijkwerk, maar de belangstelling is gering”, moet de campusmanager toegeven.

Docenten zoeken
Het blijkt ook niet altijd evident om goede docenten te vinden. “Voor de vastgoedsector – misschien wel de grootste groep op onze campus – is dat geen probleem, ook niet voor de personenverzorging. Voor IT en de bouw ligt dat helemaal anders. Neem nu de opleiding dakdekker of dakafdichter. Daar vind je amper iemand voor. Mensen uit het beroep zijn vaak zelf niet lang naar school geweest en moeilijk te motiveren om voor een klas te staan.”

De jongste jaren is Syntra Kempen zich ook meer gaan toeleggen op korte opleidingen en vervolmakingscursussen, maar in tegenstelling tot andere centra loopt het hier soms ook wat moeilijk. De bedrijfstrainingen op maat doen het dan weer wel goed. “Door de budgettaire krapte zien we dat afnemen bij de gemeentebesturen maar dat wordt gecompenseerd door de stijging in de privé-sector”, besluit Van Ballaer.

Donderdag 27 augustus vanaf 18 uur vindt een infoavond plaats waarop toelichting wordt gegeven bij de verschillende opleidingen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer