Nieuws Kempen Verschuivingen bij Nonna, La Braseria en Bar Plaza

Verschuivingen bij Nonna, La Braseria en Bar Plaza

Verschuivingen bij Nonna, La Braseria en Bar Plaza

WIJNEGEM / SCHILDE – Er zijn enkele veranderingen op til in het horecalandschap van de Voorkempen. Tim Schoeters en Christine Mees verlaten dit voorjaar restaurant Nonna in Wijnegem en beginnen aan een nieuw culinair avontuur op het Kerkplein van Schilde, in het pand waar tot eind vorig jaar La Braseria was gevestigd. Francis Garcia en Elke Vanderheyden van dat Spaanse restaurant plooien zich op hun beurt terug op Bar Plaza.

Restaurant Nonna is de luxueuze ‘kantine’ van De Annonciaden aan de Turnhoutsebaan in Wijnegem. Het restaurant ging open in 2016 kort nadat de 88 assistentiewoningen in hetzelfde gebouw door senioren in gebruik waren genomen. Maar de zaak was ook toegankelijk voor andere klanten en groeide zo snel uit tot een geliefd adresje voor fijnproevers uit de wijde regio. Dat kwam door de gerechten van de jonge chef Tim Schoeters en de inrichting die qua design niet moet onderdoen voor de lounge van een vijfsterrenhotel.

Nieuw concept

“We hebben Nonna, Italiaans voor oma en tevens een woordspeling op de naam Annonciaden, met veel passie en plezier uitgebaat. De zaken gingen ook prima, maar Tim en ik zijn aan een nieuwe uitdaging toe”, aldus Christine Mees, de charmante gastvrouw van Nonna en mama van dochtertje Lissa (2,5). “We blijven alleszins op post tot de eigenaar van het restaurant een opvolger heeft gevonden. De naam Nonna blijft aan de zaak verbonden en verhuist dus niet mee naar Schilde. We hopen daar ten laatste tegen de zomer van 2020 ons nieuwe restaurant te openen. Ik ben in Schilde opgegroeid en heb in ons nieuwe pand zelfs nog gewerkt ten tijde van Le Retour. Tim kookte er ooit aan de zijde van Wout Bru. We broeden nu op een nieuw culinair concept en een nieuwe naam. La Braseria wordt het zeker niet.”

Zachte overgang

“Het is inderdaad de bedoeling dat Nonna geen dag moet sluiten”, bevestigt David Costermans, directeur van eigenaar Cos Care. “Onze 125 bewoners in de Annonciaden zullen dus niet verstoken blijven van hun democratische geprijsde dagschotels en permanente openingstijden. We zijn in vergevorderde gesprekken met kandidaat-overnemers. Ik heb er goede hoop op dat de uitbatingswissel in april een feit kan zijn. De interesse is groot, want het clientèle is hier verzekerd. De overgang gebeurt in een goede verstandhouding. Ik wens Christine en Tim veel succes in Schilde.”

Paella

La Braseria, dat nu nog in het pand op het Kerkplein zat, zal sluiten, ook al waren Francis Garcia en Elke Vanderheyden er nog maar goed een jaar bezig. “We hebben deze zaak met pijn in het hart vroeger dan gepland gesloten, maar zijn niet failliet”, benadrukt Elke. “Het was gewoon tijd om keuzes te maken in ons leven. Afgelopen oktober werd ons derde kind geboren. In april hadden we wat verder op het Kerkplein dan ook nog eens Bar Plaza geopend, ons sfeervol en al even Spaans getint café. Het lukt niet langer om dat allemaal te combineren.”

Elke gaat zich toeleggen op het moederschap en ook opnieuw in de vastgoedsector werken. Maar ze blijft ook haar man Francis bijstaan in Bar Plaza. “Ik ga daar voortaan de trekpleisters van La Braseria serveren”, aldus de ervaren horecaman met Spaanse roots. “Onze paella, tapas en gamba’s verhuizen gewoon.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Mol
Mol

Cosy in de Corbiestraat

Vanaf begin mei tot en met eind oktober tovert het Molse gemeentebestuur de verkeersvrije Corbiestraat om tot Cosy Corbie. In… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.