Nieuws Kempen Vervallen pand in hartje Arendonk wordt luxe interieurwinkel

Vervallen pand in hartje Arendonk wordt luxe interieurwinkel

Vervallen pand in hartje Arendonk wordt luxe interieurwinkel

Een voormalige garage in het centrum van Arendonk die jarenlang leegstond, is getransformeerd tot de nieuwe showroom van de luxe interieurzaak Concept X. Die was vroeger in Turnhout gevestigd maar barstte uit zijn voegen. “Dit was precies wat we zochten”, zegt zaakvoerder Tom Versmissen.

Versmissen was tot 2014 schepen van Ruimtelijke Ordening en Economie in Turnhout maar runde daarnaast zijn interieurstudio en projectbureau Concept X. Daarmee realiseert hij samen met onderaannemers projecten in heel Vlaanderen en sinds enkele jaren ook in het buitenland.

“In Turnhout hadden we een showroom waar we klanten op afspraak ontvingen in de buurt van de Middelareskerk”, vertelt Tom Versmissen. “Maar die werd veel te klein. We waren al enkele jaren op zoek naar een ander pand en zijn zelfs tot in Noord-Frankrijk gaan kijken. De locatie was voor ons niet zo belangrijk omdat we klanten van overal hebben. Toevallig stootten we op het pand in Arendonk en hiervan wisten we meteen: dit is het.”

Overrompeling
In 12 weken werd de leegstaande garage aan De Valken gerenoveerd om de exclusieve showroom te huisvesten. Later dit jaar komt ook het vroegere werkhuis nog aan de beurt zodat de beschikbare oppervlakte verdubbelt. In principe is de showroom enkel toegankelijk op afspraak, maar elk eerste weekend van de maand gaan de deuren toch open voor het grote publiek. Afgelopen zaterdag en zondag was dat voor de eerste keer het geval. “Het werd een overrompeling”, zegt de zaakvoerder “We kregen zo’n 250 mensen over de vloer. Ook Arendonk telt heel wat winkelleegstand. We zijn blij dat we ons steentje kunnen bijdragen om daar mee verandering in te brengen.”

Concept X is actief in het hogere marktsegment en werkt vooral met Belgische fabrikanten. “We zijn vooral actief in het Brusselse, de regio Kortrijk en de kust. De projecten komen vooral naar ons toe via mond-aan-mondreclame”, aldus nog Tom Versmissen.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.