Nieuws Kempen Vic Swerts en Frank Donck verwerven 25 procent van Studio 100

Vic Swerts en Frank Donck verwerven 25 procent van Studio 100

Vic Swerts en Frank Donck verwerven 25 procent van Studio 100

TURNHOUT/SCHELLE – Op de dag waarop hij 80 werd, heeft Vic Swerts een deel van Studio 100 gekocht, samen met zakenpartner Frank Donck.  Vic Swerts, oprichter van de siliconen- en lijmenproducent Soudal, en Frank Donck, de CEO van 3D Investors, hebben naar schatting 125 tot 150 miljoen euro veil voor een kwart in Studio 100. Vic Swerts koopt zich in voor 17% en 3d investors voor 8%. Daarmee vist Marc Coucke achter het net, die ook interesse had om te investeren in Studio 100.

De aandeelhouders van Studio 100 – Hans Bourlon, Gert Verhulst en BNP Paribas Fortis Private Equity – waren op zoek naar een vierde aandeelhouder die het lange termijn groeiplan van het bedrijf kan ondersteunen. Met Vic Swerts en 3d investors haalt Studio 100 twee gereputeerde Vlaamse lange termijn investeerders aan boord die sterk geloven in de groeistrategie van het bedrijf en het ondernemerschap van het management team. Net als Soudal werd ook Studio 100 in het verleden reeds bekroond tot ‘Onderneming van het Jaar’.  “Wij zijn sterk onder de indruk van de creativiteit, ambitie én ondernemerschap waarmee Hans, Gert en hun team Studio 100 de afgelopen 25 jaar op de kaart gezet hebben als dé referentie voor familie-entertainment”, reageert Vic Swerts. “We kijken ernaar uit om het management team bij Studio 100 te ondersteunen bij het ontwikkelen van nieuwe markten. Met deze investering tonen we opnieuw ons vertrouwen in ambitieus Vlaams ondernemerschap. Onze knowhow heeft duidelijk heel wat potentieel op Europese markten en ver daarbuiten. Er is bovendien heel wat meer buitenland dan binnenland!”

Frank Donck, managing director bij 3d investors, voegt toe: “Studio 100 is uitgegroeid tot een unieke onderneming met een sterke reputatie door zichzelf voortdurend her uit te vinden en over de grenzen heen te kijken. Als lange termijn investeerders geloven we heel sterk in partnerships gebaseerd op ondernemerschap en gezond verstand. We zijn bijzonder enthousiast om samen met de familie Swerts tot het kapitaal van Studio 100 te kunnen toetreden. ”

Vic Swerts (via zijn familieholding Jonelinvest) en 3d investors nemen respectievelijk een belang van 17% en 8%. Na de transactie zullen elk van de huidige drie aandeelhouders ongeveer 25% behouden.

 Entertainment

Studio 100 werd in 1996 opgericht door Gert Verhulst, Danny Verbiest en Hans Bourlon. Het bedrijf is uitgegroeid tot een unieke onderneming in familie-entertainment. De Studio 100-figuren zijn intussen ruimschoots bekend bij het grote publiek, zoals Samson & Gert, Kabouter Plop, Maya de Bij, Wickie de Viking, Heidi, Piet Piraat, Bumba, Prinsessia, ROX, K3, Mega Mindy, Amika, Ghost Rockers, Nachtwacht en anderen.

 Groei

Eind 2006 nam BNP Paribas Fortis Private Equity een belang in het kapitaal van Studio 100, en voerden zij een kapitaalverhoging door. De daarop volgende overname van het Duitse EM.Entertainment in 2008 was een grote stap voor de verdere internationalisering van het bedrijf. Studio 100 werd door deze transactie ook eigenaar van tal van bekende TV-klassiekers, zoals bijvoorbeeld Maya de Bij, Nils Holgersson, Heidi, Wickie de Viking, Pippi Langkous, en zoveel meer evergreens. In 2017 realiseerde Studio 100 de overname van m4e, een Duits mediabedrijf gespecialiseerd in kinder- en familie-entertainment, en van Little Airplane Productions, een Amerikaanse animatiestudio die reeds 21 Emmy awards won. Deze acquisities maken van Studio 100 één van de grootste Europese spelers in de markt van het kinder- en familie-entertainment.

 

Plopsa, de themaparkdivisie binnen Studio 100, baat 7 themaparken uit die gemiddeld goed zijn voor zo’n 3 miljoen bezoekers per jaar. In België bevinden zich Plopsaland De Panne, het waterpark Plopsaqua De Panne, het overdekte Plopsa Indoor Hasselt en Plopsa Coo in de Belgische Ardennen. In 2010 werd het eerste Nederlandse indoor themapark, Plopsa Indoor Coevorden, geopend. Datzelfde jaar werd ook het bestaande Duitse Holiday Park overgenomen. Op 29 september 2018 opende Plopsa haar eerste pretpark in Polen: Majaland Kownaty. In 2020 zal het tweede Plopsa-waterpark openen in Hannuit: Plopsaqua Hannuit-Landen. Naast de parken beheert Plopsa ook een externe Plopsa Winkel in Wijnegem Shopping Center en het Proximus Theater in De Panne. De opening van het allereerste Plopsa Hotel in De Panne staat eveneens gepland in 2020.

 

De Studio 100 groep stelt 950 mensen (in voltijds equivalenten) te werk. Studio 100 heeft vestigingen in Schelle, Breda, München, Parijs, Sydney, New York en Los Angeles

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Herentals
Herentals

Scandinavië lonkt voor Intracto

Met de overname van Stendahls zet Intracto Group haar eerste stappen in Scandinavië. Het prestigieuze Zweedse full-service agency staat met een… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer