zwemvijver pura vida

Vier Kempense bedrijven winnen goud op zwembadenwedstrijd

MEERHOUT/GEEL/MOL/OOSTERWIJK – Maar liefst vier Kempense bedrijven behaalden een gouden medaille in de wedstrijd ‘Belgische zwembad-, welness- en zwemvijverbouwer 2019-2020’ van magazine Zwembaden Plus. Onder andere Schreppie Pools (Meerhout), Sanigo Wellness (Geel), Pura Vida (Mol) en Wim Verrezen (Oosterwijk) werden gelauwerd in de jaarlijkse wedstrijd.

Ieder jaar organiseert Zwembaden Plus magazine samen met beroepsvereniging BSPA de wedstrijd om firma’s in de sector te stimuleren kwaliteitswerk af te leveren. Dit jaar wonnen vier bedrijven uit regio Kempen de eerste prijs in vier verschillende categorieën.

De beste particuliere zwembadbouwer in de prijscategorie tot 45.000 euro is Schreppie Pools uit Meerhout. Het bedrijf verdiende de titel met een strak zwembad met een granieten boordsteen. “Aan dit strak zwembad beleef je dagelijks zwemplezier aan een uitzonderlijke prijs-kwaliteit. Bouwkundig en technisch gezien, is dit bad onberispelijk”, klonk het bij de organisatie.

In de gelijknamige categorie tot 80.000 euro schoot Wim Verrezen – Tuinarchitectuur uit Oosterwijk de hoofdvogel. Het bedrijf is reeds zo’n 30 jaar actief en realiseert totaalprojecten in tuin-, zwembad- en bijbouw. Het winnend bad lag in dit geval bij de zwembadbouwer thuis en werd geprezen voor zijn detailwerk: “Het zwembad vormt een mooi geheel met de woning en de tuin. Volgens bezoekers lijkt het zelfs ‘altijd zo geweest’.”

Verder werd ook een zwemvijver- en saunaproject gelauwerd. Met een vrijstaande saunacabine in Ayous hout verdiende Sanigo Wellness uit Geel het goud in de categorie Sauna. Pura Vida uit Mol maakte dan weer de mooiste hybride zwemvijver onder de kandidaten. “mooi, functioneel en ook nog eens ecologisch”, klinkt het bij de jury. “Het water wordt met zonnepanelen verwarmd.”