2022_12_01_deMerode_01217 – TomCornille

Vier lokale ondernemers zijn nieuwe ambassadeurs van landschapspark de Merode

REGIO - Landschapspark de Merode heeft er vier nieuwe ambassadeurs bij. Het zijn telkens lokale ondernemers die "met de producten of de diensten die ze aanbieden de kernwaarden van het landschapspark mee uitdragen."

Landschapspark de Merode ligt op de grens van de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant en strekt zich uit over negen gemeenten. Natuurgebieden, bossen, dorpen, open velden en tal van erfgoedparels vormen de rijkdom van het gebied.

Die open ruimte is een bron van inspiratie - en van inkomen - voor heel wat lokale ondernemers. Een jury heeft zopas vier nieuwe namen aan de lijst van ambassadeurs toegevoegd.

Het gaat om wijnkweker Ten Kapittelberg (Herselt), dorpswinkel ’t Hof in Langdorp (Aarschot), Westelfolk vzw (Westerlo) en vakantiewoningverhuurder Lianko (Bekkevoort).

Engagement

Op het netwerkevent van de Merode ondernemers vzw vorige week donderdag in Veerle-Laakdal kregen de nieuwe leden een officieel belevingslabel uitgereikt.

"In landschapspark de Merode geloven we dat ondernemerschap en het koesteren van de open ruimte hand in hand kunnen gaan. Erkende labelhouders engageren zich om lokaal, authentiek, gastvrij en duurzaam te werken", verduidelijkt gedeputeerde Kathleen Helsen, voorzitter van Landschapspark de Merode.

Je vindt alle erkende labelhouders op de website van het landschapspark.