Nieuws Kempen Vierde meest duurzame gebouw ter wereld staat in onze regio

Vierde meest duurzame gebouw ter wereld staat in onze regio

Vierde meest duurzame gebouw ter wereld staat in onze regio

Het distributiecentrum van supermarktketen Aldi in Turnhout behaalde officieel de hoogste BREEAM-certificatie ‘Outstanding’. Deze methodologie beoordeelt gebouwen op hun duurzaamheid. Daarmee is Aldi Turnhout het op drie na meest duurzame industriegebouw ter wereld volgens de ‘BREEAM International New Construction 2016 standaard’.

Aldi opende in 2019 zijn distributiecentrum in Turnhout. De discounter investeerde 50 miljoen euro in het meest duurzame industriegebouw van België. Aldi nam verregaande maatregelen op het vlak van energie, welzijn voor zijn medewerkers, afval, ecologie, enzovoort. In totaal werd er met meer dan 90 duurzaamheidsparameters rekening gehouden.

Zo liggen er onder andere meer dan 4.000 zonnepanelen op het dak. De koeling gebeurt met milieu-en ozonvriendelijke CO2, en er werd een omvangrijke groenzone met streekgebonden planten en een bijenhotel aangeplant. Al deze inspanningen leverden Aldi nu het certificaat op. Dat is het hoogste niveau binnen het onafhankelijke internationale BREEAM-certificatiesysteem dat de duurzaamheid van gebouwen meet. Geen enkel industriegebouw in België is zo duurzaam als Aldi Turnhout.

Aldi behaalde dit certificaat tijdens de ontwerpfase, maar dit werd nu ook officieel bevestigd na de bouw, met een score van maar liefst 92,3%. Dat levert Aldi Turnhout de vierde plaats wereldwijd op. “Dat is een vrij unieke prestatie voor zo’n groot gebouw”, zegt Frank Vissers, managing director Aldi Turnhout. “We streefden naar de hoogst haalbare score, en zijn dus zeer trots met het eindresultaat. Deze prestatie kadert volledig binnen onze duurzaamheidspolitiek en bewijst nogmaals de duurzame keuzes die we bij Aldi maken, zowel voor het welzijn van onze eigen medewerkers als voor het milieu.”

Aldi is de leidende discounter in België met 440 winkels over het hele land en ruim 7.700 medewerkers.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.