Nieuws Kempen Vijf ondernemers zetten schouders onder nieuw horecaproject

Vijf ondernemers zetten schouders onder nieuw horecaproject

Vijf ondernemers zetten schouders onder nieuw horecaproject

oud hoogstraetenDit weekend opende in de Peperstraat in Hoogstraten eet- en praatcafé Oud Hoogstraeten. Initiatiefnemers zijn vijf plaatselijke ondernemers die zorgden voor een totaalconcept. Als primeur voor Vlaanderen wordt bier geschonken uit zichtbare biertanks zonder koolzuurgas.

Die initiatiefnemers zijn: Raf Fransen van FKT, Eddy Leys van Leys IJzerwerken, Dirk Moorkens van DM Wijnen, Dirk Van Gompel met zijn Ambachtelijk Timmerbedrijf en tot slot Luc Meyvis. Die baatte op dezelfde locatie twaalf jaar het café De Velo uit. In 16 weken werd het pand helemaal verbouwd. Het interieur, met en mix van hout en metal, werd gecreëerd en gerealiseerd door de ambachtelijke specialisten Eddy Leys en Dirk Van Gompel, in samenwerking met het Hoogstraatse architectenbureau Blockx, Peeters & Van Looveren.

Zonder hoofdpijn
In schril contrast met de rustieke uitstraling van het interieur staat de hightech tapinstallatie, die werd geïnstalleerd in samenwerking met Drankenhandel Hoefnagels uit Ravels. Een primeur, want Oud Hoogstraeten is het eerste praatcafé in Vlaanderen waar de pils (van Interbrew) niet uit klassieke vaten maar uit grote zichtbare inox tanks vloeit. “Er wordt geen gebruik gemaakt van koolzuurgas zoals bij klassieke biervaten en dus ook geen hoofdpijn meer”, lacht Dirk Moorkens. De installatie bevat een aangepaste koelinstallatie en het bijvullen gebeurt via een tankwagen. Een belangrijk ergonomisch voordeel, want er hoeft niet meer te worden gesleurd met vaten.

Oud Hoogstraeten is zeven dagen op zeven open vanaf 10 uur. Er zijn mogelijkheden tot vergaderen en feesten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer