Nieuws Kempen Vincero Wines lanceert eigen wijnlijn en haalt D.Rock binnen

Vincero Wines lanceert eigen wijnlijn en haalt D.Rock binnen

Vincero Wines lanceert eigen wijnlijn en haalt D.Rock binnen

vincero winesVincero Wines uit Geel lanceert zijn eigen Zuid-Afrikaanse wijn onder het label ‘Onverwacht’. Het riep daarvoor de hulp in van de Zuid-Afrikaanse wijnmaker Kobus Terblanche. Het objectief is om er jaarlijks 100.000 flessen van te verkopen. De eerste lading van 50.000 flessen omvat een Chenin Blanc en een Cabernet Sauvignon. Later volgt nog de levering van een reeks zoete wijnen, die de naam ‘Sonstraal’ zullen krijgen.

“We willen een alternatief bieden voor de bekende Oude Kaap-wijnen”, legt Jess Van Weert uit, chef-kok van restaurant A la carte in Heist o/d Berg en medeoprichter van Vincero Wines. “We willen een modernere wijn die we zelf samenstelden, hebben gepatenteerd en waarvoor we eigen ontwerpen maakten voor zowel het flesetiket als de verpakking.” De patenten zijn toegekend aan Groep Delicious, waar Vincero Wines en het restaurant deel van uitmaken.

Exclusieve champagne
Vanaf 1 september is Groep Delicious ook de exclusieve verdeler in België van het luxechampagnemerk D.Rock. “Dat wordt nu al vanuit Duitsland geleverd aan 29 groothandels in België, maar die krijgen eerstdaags een brief van D.Rock dat wij voortaan de verdeler voor België zijn”, aldus Van Weert. D.Rock wordt gemaakt met 50% chardonnay en 50% pinot noir en onderscheidt zich via zijn exclusieve flesontwerp. De fles is gespoten in goudkleur en herkenbaar aan een Franse lelie, volledig bezet met kristallen. Elke D.Rock fles wordt met de hand afgewerkt en is daardoor uniek. De prijs is dan ook navenant: € 84,90/fles. Jess Van Weert heeft plannen met sterrenchef Wout Bru, een grote fan van het merk, om een gezamenlijke promotie op te zetten.

Vincero Wines werd opgericht in het voorjaar van 2014 door chef-kok Jess Van Weert en zakenpartner Koen Peeters. In maart dit jaar nam de groothandel zijn intrek in de oude eierveiling in Oosterlo (Geel). Intussen nam Vincero Wines ook de handelsruimte van Relite in, zodat het bedrijf er nu beschikt over 1.500m² opslagruimte. Particulieren kunnen er terecht in de winkel. Professionele klanten kunnen er dankzij een loskade met code 24 uur op 24 afhalen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Geel
Geel

Raf Patat voelt stijging ook

Het afgelopen jaar hebben we opvallend meer aardappelen gegeten. 8% meer, zo blijkt uit een consumentenonderzoek van VLAM. Aardappelen blijven… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer