Nieuws Kempen Virtuosolar ontwikkelt straffe app

Virtuosolar ontwikkelt straffe app

Genrebeeld.

Virtuosolar ontwikkelt straffe app

Het Geelse technologiebedrijf Virtuosolar ontwikkelt een innovatieve webapplicatie om de montage van zonnepanelen sterk te vereenvoudigen. Het bedrijf krijgt hiervoor via Vlaio een innovatiesubsidie van 200.000 euro.

Het jonge bedrijf van Kim Eyckmans maakt software om de plaatsing van zonnepanelen te vereenvoudigen. Dit zorgt voor een verregaande automatisering en dus een efficiëntere manier van werken voor de klanten van Virtuosolar. De gebruikers zijn grote aannemers en projectontwikkelaars die zonnepanelen plaatsen in grote veldopstellingen of aan bedrijven.

One-stop-shop

Op vraag van een fabrikant van montagesystemen – voor de onderbouw van de zonnepanelen – ontwikkelde Virtuosolar een app op maat. Toen er ook interesse bleek van andere klanten, heeft Virtuosolar de ontwikkeling verdergezet en zal er nu een framework van maken voor meer klanten. Er komt een ecosysteem of one-stop-shop, voor een efficiëntere engineering in de solar branche.

De app krijgt veel innovatieve functionaliteiten. Kim Eyckmans legt uit: “Zo zit er een ‘puntenwolk’ in het systeem verwerkt, waarbij je met drones of laserscanners een gebied kan opmeten waarop zonnepanelen geplaatst zullen worden. Door de punten genereert de app een 3D-tekening van echte gebouwen.”

Precisie en tijdswinst

“Vanuit technisch oogpunt is dit bijzonder interessant omdat je ineens de juiste hoeken en verhoudingen hebt. Daarboven kan met behulp van augmented reality aan de eindklant getoond worden hoe de zonnepanelen er uit zullen zien op het gebouw. Dit is ook een handige toepassing voor de precieze uitlijning bij de installatie van de panelen.”

Voor bedrijven die zonnepanelen installeren, betekent een app als deze een sterke vooruitgang. “Handmatige opmetingen zijn verleden tijd. En dat komt de precisie en tijdswinst enkel ten goede.”

Groei met aanwervingen

Kim Eyckmans startte in 2014 met Virtuosolar, samen met een Nederlandse zakenpartner. In 2018 ging Eyckmans solo verder. Hij zocht en vond in 2019 investeerders, en kende sindsdien een sterkte groei met onder andere 4 nieuwe medewerkers. Intussen werken er 6 mensen in het bedrijf.

Voor de ontwikkeling van de app kreeg Virtuosolar in december via VLAIO een innovatiesubsidie van 200.000 euro.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.