Nieuws Kempen Vito monitort Australische bosbranden

Vito monitort Australische bosbranden

Vito monitort Australische bosbranden

© ESA-BELSPO, produced by VITO

© ESA-BELSPO, produced by VITO

Op luchtbeelden van de PROBA-V-satelliet zijn de gevolgen van de recente bosbranden in Australië perfect te zien. De satelliet is van volledig Belgische makelij en de dagelijkse beeldverwerking ervan gebeurt bij Vito in Mol.

Tussen 2 en 8 januari woedden hevige bosbranden in het zuiden van Australië, in de buurt van Adelaide. 125 vierkante kilometer natuur en meer dan dertig huizen werden daarbij verwoest. Beelden van de PROBA-V tonen duidelijk de impact van het vuur.

“De in 2013 gelanceerde minisatelliet – niet groter dan een wasmachine – brengt wereldwijd de vegetatie in beeld”, zegt projectmanager Bart Deronde van Vito. “Voor heel wat organisaties, zoals de Wereldvoedselorganisatie en de Europese Commissie zijn de beelden een dagelijkse tool om bijvoorbeeld aan oogstvoorspelling te doen en om ontbossing in kaart te brengen.”

Uniek in de wereld
Vito was niet alleen betrokken bij de ontwikkeling maar stelt ook de beelden aan de gebruikers wereldwijd ter beschikking dankzij de jarenlange expertise in het verwerken van complexe data. Vanaf maart 2015 krijgen die gebruikers de beelden in een nog hogere resolutie. “Het is uniek in de wereld om op continue basis om de vijf dagen een volledige wereldbedekking te hebben met een resolutie van 100 m”, aldus Deronde.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer