Nieuws Kempen Vito rondt nieuwe fase in diepe-geothermieboring met succes af

Vito rondt nieuwe fase in diepe-geothermieboring met succes af

Vito rondt nieuwe fase in diepe-geothermieboring met succes af

diepe geothermieOp de Ballmatt-site in Mol is de tweede fase tijdens de tweede diepe-geothermieboring met succes afgerond. Die tweede boring kwam er nadat midden februari op een diepte van 3.350 meter water van 138 graden werd aangetroffen. Met een tweede put wordt een circuit gecreëerd waarbij afgekoeld water weer naar de ondergrond kan worden gepompt.

De tweede boring volgt een schuin traject waardoor het eindpunt zo’n 1,2 km zal zijn verwijderd van het eindpunt van de eerste. Momenteel bedraagt de lengte van de boorput 2.221 m, de boorkop situeert zich op een diepte van 2.000m. Volgens verwachting wordt het eindpunt eind volgende maand bereikt.

Moeilijkste
De tweede sectie die nu is afgerond, was niet alleen de langste maar ook de moeilijkste. “De boring moest door dezelfde aardlaag die bij de eerste boring voor problemen heeft gezorgd”, legt woordvoerster Kristine Verheyden van Vito uit. “De experten van THV Smet-Daldrup en van Vito hebben de manier van boren zodanig aangepast dat ze nu geen problemen meer hebben ondervonden in die laag. Zo bereiken we met dit proefproject alvast één doelstelling, nl. in Vlaanderen expertise opbouwen inzake diepe boringen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer