Foto: Alexander Meeus

VITO voert CEO-wissel versneld door

MOL – De raad van bestuur van VITO en zijn gedelegeerd bestuurder Dirk Fransaer hebben in onderling overleg besloten om hun samenwerking met onmiddellijke ingang te beëindigen en niet, zoals oorspronkelijk voorzien, op 31 augustus.

Op 17 februari kondigde VITO aan dat Inge Neven vanaf 1 september 2023 de nieuwe CEO van de organisatie wordt, maar die CEO-wissel wordt versnel doorgevoerd.  Met het oog op de nieuwe beheersovereenkomst beëindigen VITO en gedelegeerd bestuurder Dirk Fransaer vervroegd de samenwerking. Op vraag van de raad van bestuur zal de nieuwe CEO Inge Neven meteen de verantwoordelijkheden van Dirk Fransaer overnemen, inclusief de besprekingen over een nieuwe beheersovereenkomst. Deze overeenkomst bepaalt grotendeels de koers die VITO in de komende jaren zal varen. Gezien het belang van dit akkoord zijn beide partijen van mening dat het beter is dat de nieuwe CEO zo snel mogelijk de verantwoordelijkheid neemt over deze gesprekken aangezien ze ook verantwoordelijk zal zijn voor de uitvoering ervan in de komende jaren.

Lees ook: Inge Neven wordt op 1 september de nieuwe CEO van VITO

VITO dankt Dirk Fransaer van harte voor zijn bijzonder sterk engagement en de bijdrage die hij heeft geleverd gedurende de 22 jaren waarin hij de instelling heeft geleid. “Dirk is een bijzonder belangrijke persoon geweest voor VITO”, zegt Ingrid Vanden Berghe, voorzitter van de raad van bestuur van VITO. “Dankzij hem is VITO beduidend sterker geworden en heeft onze onderzoeksorganisatie haar economische en maatschappelijke rol ten volle kunnen spelen. We bedanken Dirk van harte voor zijn motivatie en persistent engagement. Het is mede dankzij hem dat VITO vele honderden projecten tot een succesvol einde heeft gebracht en dat we zo’n sterke banden hebben met al onze partners. We wensen Dirk het allerbeste toe in zijn toekomstige projecten.”