Nieuws Kempen VKW Kempen: Programma’s moeten bedrijven doen nadenken over de toekomst

VKW Kempen: Programma’s moeten bedrijven doen nadenken over de toekomst

VKW Kempen: Programma’s moeten bedrijven doen nadenken over de toekomst

Foto: Bert De Deken

Foto: Bert De Deken

Regio-directeur Hans Diels van VKW Kempen wil bedrijven inspireren om ook in de toekomst succesvol zijn. Hij stelde aan Made in Kempen de programma’s voor die dit werkjaar op til staan. „We gaan telkens op bezoek bij een bedrijf in de Kempen. Een expert schetst het inhoudelijk kader en daarna is er een pratijkgetuigenis uit het bedrijfsleven. Op die manier willen we bedrijven inspireren rond toekomstige trends en evoluties.”

VKW Kempen werkte drie programma’s uit. Een rond vrouwelijk ondernemerschap. „Een programma voor ondernemende vrouwen en geïnteresseerde mannen”, lacht Hans Diels. „Tijdens deze samenkomsten komt een inspirerende dame vertellen over haar carrière of bedrijf, over de manier waarop zij de zaken aanpakt. Zo zijn we te gast bij Anja Van Mensel, CEO van Studio 100 en delen ook Françoise Chombar (CEO Melexis), Carla Van Dyck (Enjoy Vitality) en Marianne Thyssen hun inzichten met ons.”

Ook voor het jongere management in het bedrijfsleven werd een programma uitgewerkt, eerder met een praktische insteek rond talentontwikkeling.

Het algemene programma staat in het teken van toekomstgericht ondernemen. Zo staan topics als communicatie met stakeholders, burn-out en stressmanagement, efficiëntere logistiek, diversiteit en verkleuring op de werkvloer, hoe omgaan met grondstoffenschaarste op het programma. Deze cyclus wordt afgesloten met een slotdebat rond de rol van de overheid om om te gaan met megatrends.

En natuurlijk zijn er de traditionele activiteiten, zoals in december de Outlook 2015 waarbij verwachtingen, trends en evoluties voor volgend jaar geschetst worden, de nocturne en de tapas op einde van het werkjaar.

Alle details vindt u op de website.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer