Voedingswinkel moet dag sluiten omdat auto voorgevel ramt De beschadigde voorgevel van voedingszaak Foodies aan de Waterstraat in Geel. — © Bart Van den Langenbergh

Voedingswinkel moet dag sluiten omdat auto voorgevel ramt: “Ik dacht eerst aan een gasontploffing”

Nadine Van der Kerken van bakkerij en verswinkel Foodies aan de Waterstraat in Geel beleefde donderdagochtend de schrik van haar leven toen een auto in de gevel van haar zaak reed. Door de schade moest ze haar winkel donderdag noodgedwongen sluiten en de verse producten weggooien. “Ik dacht eerst aan een gasontploffing bij de buren”, zegt Nadine Van der Kerken.

De uitbaatster van Foodies in de Waterstraat in het centrum van Geel moest donderdagochtend alle klanten teleurstellen. Al het vers brood, patisserie en salades waren niet meer geschikt voor de verkoop nadat een auto pardoes tegen de gevel van de verswinkel was gereden. De bestuurster van een terreinwagen die omstreeks 7.15u wilde parkeren voor de zaak vergiste zich van pedaal. In plaats van op de rem te gaan staan, duwde ze het gaspedaal in. De grote auto kwam terecht in de zijkant van de etalage van voedingszaak Foodies. De bakstenen vlogen door de klap in de winkel zelf, op de plaats waar de kassa staat.

“Ik was net een rek met brood opzij aan het zetten toen het ongeval gebeurde. Een paneel vloog door de klap nog helemaal tegen dat rek”, vertelt Nadine Van der Kerken, de uitbaatster van Foodies. “Ik dacht eerst dat er bij de buren een gasontploffing was gebeurd. Maar ik stelde al gauw vast dat een auto tegen de voorgevel was gereden.”

De bakstenen liggen verspreid in de verswinkel Foodies in de Waterstraat in Geel. — © Bart Van den Langenbergh

Onderstutten

De uitbaatster bleef ongedeerd en er raakten geen klanten gewond. De bestuurster van de terreinwagen kwam er ook met de schrik vanaf, maar was wel onder de indruk van het gebeuren. De brandweer van de zone Kempen kwam onmiddellijk ter plaatse om de beschadigde voorgevel te onderstutten. Na een eerste inspectie was er geen instortingsgevaar en is het pand nog altijd toegankelijk. De verdere afhandeling van de schade is een zaak voor de verzekeringsmaatschappijen. Een expert moet ter plaatse komen om de exacte schade in kaart te brengen. De glazen etalage van de verswinkel bleef wel helemaal intact.

De winkel bleef na het incident donderdag noodgedwongen wel gesloten. “Door de impact verspreidde zich even een stofwolk door de winkel. Hierdoor kunnen we de verse voedingsproducten niet meer verkopen aan onze klanten. Hopelijk kan de zaak vrijdag wel weer open gaan”, vertelt Nadine Van der Kerken.