Nieuws Kempen Voka-Kempen en IOK in zee met Suez voor inzameling KGA-afval

Voka-Kempen en IOK in zee met Suez voor inzameling KGA-afval

Voka-Kempen en IOK in zee met Suez voor inzameling KGA-afval

kga-afvalVoka – KvK Kempen en intercommunale IOK hebben een contract gesloten met Suez environnement voor een aparte ophaling bij Kempense bedrijven van Klein Gevaarlijk Afval (KGA). “Het is de eerste keer dat dit gebeurt en het initiatief komt op vraag van de bedrijven zelf”, zegt communicatieverantwoordelijke Katleen Mertens van IOK. “De vraag kwam naar boven vanuit het bedrijvenmanagement.”

Alle bedrijven op een bedrijvenzone binnen het werkingsgebied van IOK kunnen zich inschrijven voor deze ophaling. De eerste wordt georganiseerd tussen 16 en 27 november.

Gezamenlijk voorstel
Onder KGA-afval vallen onder meer lege verfpotten, oude TL-lampen, loodaccu’s, olieresten, lege cartridges, elektronisch afval, enz. Vaak worden die voor lange tijd opgeslagen in bedrijven of belanden ze in de restcontainer. Niettemin verplicht de Vlarema-wetgeving om de stromen apart in te zamelen. Omdat bedrijven meestal niet op het containerpark terechtkunnen en omdat een inzameling voor kleine hoeveelheden veel kost, besloten Voka-Kempen, IOK en Suez environnement om de Kempense bedrijven een gezamenlijk voorstel te doen. Wie KGA-afval wil meegeven tijdens de eerste ophaling, moet zich inschrijven voor 30 oktober.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer