Nieuws Kempen Voka-Kempen fier op 25 jaar Plato

Voka-Kempen fier op 25 jaar Plato

Voka-Kempen fier op 25 jaar Plato

Robert baron Stouthuysen (links) en Jan Hendrickx.

Robert baron Stouthuysen (links) en Jan Hendrickx.

Voka, Vlaams netwerk van ondernemingen, heeft het 25-jarige bestaan gevierd van het ondernemersproject Plato. Het platform bracht de afgelopen 25 jaar meer dan 12.000 ondernemers bij elkaar. Voor Voka – KvK Kempen zeker een speciaal moment, aangezien de wieg van Plato in deze regio stond.

De afgelopen 25 jaar hebben in 850 sessies ondernemers elkaar gecoacht om strategische keuzes te maken, konden ze kennis delen en ervaringen uitwisselen. Daarbij fungeerden meer dan 300 peters en meters (ervaren ondernemers) als klankbord voor de toekomstige generatie ondernemers. “Ikzelf ben een oud-Platonist en Plato-peter”, zegt Jan Hendrickx, algemeen directeur van Voka-Kempen. “Ik draag het project hierdoor dan ook meer dan een warm hart toe. Plato is een uniek platform en een lerend netwerk van ondernemers voor ondernemers. Een vaste groep waar ondernemers elkaar vooruit stuwen en het beste in elkaar naar boven brengen.”

Peterschappen
Plato zweert bij het peterschapsprincipe, waarbij grotere ondernemingen hun kennis overdragen aan kleinere bedrijven met een personeelsbestand tot 250 medewerkers. “Het unieke project startte bij Janssen Pharmaceutica onder de vleugels van Robert baron Stouthuysen”, vertelt Hendrickx. “Ervaren managers van Janssen Pharmaceutica gingen beginnende zelfstandige ondernemers begeleiden en opleiden tot volleerde bedrijfsleiders. Een concept dat – ondanks het feit dat er toen wel wat scepsis was – vandaag nog altijd wordt gebruikt. Omdat hij volhield tot er voldoende steun was voor het project, is Bob Stouthuysen absoluut de geestelijke vader van het concept strategische streekplanning en van het Plato-project. De Kempen heeft op die manier een stuk geschiedenis geschreven wat betreft streekontwikkeling en daar mogen we gerust fier op zijn.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hoogstraten
Hoogstraten

Zero emissie tijdens het zware werk

Gebroeders Geens, het familiebedrijf achter Knikmops en Rollmops, stelt nu ook een elektrische kniklader voor. De zoektocht naar een geëlektrificeerde… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Turnhout
Turnhout

Zesde overname voor SwimmingMonkey

SwimmingMonkey uit Turnhout heeft een 6e overname van een Amerikaanse affiliate en display advertising website gerealiseerd. Het gaat om www.kempoo.com,… Lees meer