Nieuws Kempen VOKA Kempen-Mechelen lanceert ‘Brexit Advisory Board’

VOKA Kempen-Mechelen lanceert ‘Brexit Advisory Board’

VOKA Kempen-Mechelen lanceert ‘Brexit Advisory Board’

REGIO – De Brexit komt steeds dichterbij. Om ondernemers zo goed mogelijk op de gevolgen ervan voor te bereiden, lanceert Voka – KvK Mechelen-Kempen een ‘Brexit Advisory Board’. Wat gaat dit voor mijn export betekenen? Welk keuringsattest is er straks nodig? En krijg ik mijn goederen nog ter plaatse? Een team van vijf experten staat klaar om één-op-één-advies te geven.

Volgende week, op 15 oktober, volgt een nieuwe belangrijke datum in de onderhandelingen tussen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie. De Britten houden vast aan de nieuwe deadline, de Europese Unie niet.

Om bedrijven brexit-advies op maat te geven, lanceert Voka – Kvk Mechelen-Kempen nu de ‘Brexit Advisory Board’. “Dat is een panel van experten die onderlegd zijn in vragen over douane, logistiek, het juridische aspect en de mogelijke impact op tewerkstelling en mobiliteit. Het panel is gratis voor Voka-leden”, zegt Petra Van Bouwelen, International Business Development Manager bij Voka – KvK Mechelen-Kempen.

Wie kan er gratis een beroep op doen?

Enkel ledenbedrijven uit de regio Mechelen-Kempen die starten met export naar of invoer vanuit VK, concrete vragen hebben over hun lopende exportcontracten, duidelijke vragen hebben over hun lopende aankoop vanuit VK, een eigen vestiging willen opzetten in VK of specifieke vragen hebben over hun bestaande vestiging in VK.

Welke topics kan je individueel en confidentieel bespreken met de experten?

DOUANE: import en export van goederen, formaliteiten, vergunningen, incoterms en procedures. JURIDISCH: De invloed van de Brexit op lopende en nieuwe handelsovereenkomsten.

TRANSPORT & LOGISTIEK: De impact van de Brexit op de logistieke oplossing.

TEWERKSTELLING EN MOBILITEIT PERSONEN: De impact van de Brexit op het vlak van toepasselijke sociale zekerheid voor werknemers en tewerkstellingsformaliteiten.

Hoe werkt het?

Bij interesse kan je petra.van.bouwelen@voka.be contacteren. Dan krijg je een weblink waar je op basis van beschikbaarheid van de ‘Brexit Advisory Board’ zelf een afspraak kan inplannen. Vragen dien je vooraf bij de afspraak toe te voegen zodat de ‘Brexit Advisory Board’ zich kan voorbereiden. Naast je afspraak komt een TEAMS-link te staan die je, in alle confidentialiteit, kan gebruiken voor je persoonlijk gesprek.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.