Nieuws Kempen Voka Kempen verliest eredirecteur Guy Roefs

Voka Kempen verliest eredirecteur Guy Roefs

Voka Kempen verliest eredirecteur Guy Roefs

Voka Mechelen-Kempen meldt met droefheid dat hun eredirecteur Guy Roefs afgelopen weekend is overleden. Toen hij er directeur was, groeide de Kamer van Koophandel Kempen van 300 naar 1.200 leden en van 5 naar 12 medewerkers. “Guy was hierbij de spilfiguur door zoals hij zelf zei ‘een goede verstandhouding na te streven, vertrouwensrelaties op te bouwen, door dagelijks de boer op te gaan en lange dagen te kloppen’, ” klinkt het in een mededeling van Voka Mechelen-Kempen.

In 1980 ontstond de Kempense Kamer voor Handel en Nijverheid als een fusiekamer tussen de Kamers van Handel en Nijverheid van Turnhout en Mol. Het was in die fusiekamer dat Guy in 1983 startte op het sociaal secretariaat. Een jaar later al werd Guy gevraagd om de algemene leiding van de Kamer op zich te nemen.

“Guy had een warm hart voor jonge ondernemingen en KMO’s”, aldus Voka Mechelen-Kempen. “Hij stond hen bij met raad en daad en bracht hen in contact met de juiste mensen, vaak ook mensen met ervaring uit grotere ondernemingen. Een netwerker pur sang. Ondernemers noemden hem bij zijn afscheid van de Kamer ‘een draaischijf die voor iedereen wel de juiste contactpersoon wist aan te wijzen’, ‘een man die zijn standpunt met veel overtuiging verdedigde’, en ook ‘warm, charmant, gedreven, een luisterend oor’.”

Enorm trots was Guy op de realisatie van het Kempense Bedrijvencentrum, vandaag het Officenter in Geel. In 1984 ging het Bedrijvencentrum van start, en vanaf 1992 werd het volledig vanuit de Kamer geleid. Nadat Guy bij de Kamer op pensioen ging, bleef hij bij het Bedrijvencentrum nog directeur tot in 2012. Hij zag er meer dan 150 bedrijven passeren en was zo nauw betrokken bij de creatie van honderden jobs in de regio.

De uitvaart vindt plaats op zaterdag 27 november 2021 om 11.00 uur in de parochiekerk van het Onbevlekt Hart van Maria in Oud-Turnhout. De redactie van Made In wenst de familie en vrienden van Guy heel veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.