Nieuws Kempen Voka – KvK Mechelen-Kempen: “Geef bedrijven in regio perspectief voor exit”

Voka – KvK Mechelen-Kempen: “Geef bedrijven in regio perspectief voor exit”

foto: Anna Shvets

Voka – KvK Mechelen-Kempen: “Geef bedrijven in regio perspectief voor exit”

“Geef de bedrijven in de regio Mechelen en Kempen perspectief en een exitstrategie.” Dat vraagt Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen aan Antwerps gouverneur Cathy Berx. “Eén op de vijf gemeenten in de regio Mechelen en Kempen heeft volgens de meest recente cijfers geen besmettingen. Maar de regels gelden wel voor de hele provincie. Er zijn duidelijke criteria nodig voor een exit uit deze situatie”, zegt gedelegeerd bestuurder Tom Laveren.  

De Voka-Kamer in Mechelen en Kempen heeft begin deze week al haar leden opgeroepen om de nieuwe regels maximaal op te volgen. Om de economie maximaal te kunnen openhouden. Maar de werkgeversorganisatie vraagt wel een duidelijk perspectief. De oproep is gericht aan Antwerps gouverneur Cathy Berx.

“Er is nood aan perspectief. Dat kan aan de hand van duidelijke criteria, zodat we weten wanneer we hier uit geraken”, zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen. “De situatie in de stad Antwerpen en de rand is voorlopig van een andere orde dan die in de Mechelse en Kempense gemeenten. Eén op de vijf gemeenten in de regio Mechelen en Kempen heeft, volgens de meest recente cijfers, nog geen besmettingen. De helft heeft voorlopig minder dan drie besmettingen. Toch gelden de regels voor alle bedrijven in de provincie. Dat valt soms moeilijk”, zegt Laveren.

Geen nieuwe lockdown

“De grote meerderheid van de bedrijven heeft de voorbije maanden fors geïnvesteerd in een veilige werkomgeving en zet de gezondheid van haar medewerkers en bezoekers of klanten voorop. Dat heeft ervoor gezorgd dat de verspreiding van het virus op de werkvloer voorlopig beperkt is gebleven”, aldus Laveren. Voka – Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen zal bedrijven blijven oproepen om de regels maximaal te respecteren. Een volledige lockdown van de hele provincie of het hele land zou een immense klap zijn. Voor één op de vier ondernemingen betekent dat maar één ding: de deuren definitief sluiten. “En dat moeten we absoluut vermijden”, besluit Laveren.

Reageer op dit bericht

Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Poppel, Turnhout
Poppel

Opening Fintro Turnhout aan ring

Kempen Advies Verzekeringsmakelaars en het Fintrokantoor, die als geheel geleid worden door Luc Walschots, hebben een nieuw kantoor geopend in… Lees meer