Nieuws Kempen Voka wil 1.215 bedrijven in regio Kempen-Mechelen coachen in personeelsbeleid

Voka wil 1.215 bedrijven in regio Kempen-Mechelen coachen in personeelsbeleid

Voka wil 1.215 bedrijven in regio Kempen-Mechelen coachen in personeelsbeleid

REGIO – Voka – KvK Mechelen-Kempen wil de komende twee jaar 1.215 bedrijven begeleiden om hen anders te laten kijken naar hun personeelsbeleid. Door bijvoorbeeld medewerkers zelf op te leiden op de werkvloer en leidinggevenden te coachen. Die hernieuwde ambitie spreekt de Kamer uit bij de start van het project Welt 2.0.

Tegen 2023 wil de Voka-Kamer 1.215 ondernemingen in de regio bereiken. Dat kan via individuele begeleiding, via informatiesessies en groepstrajecten. Voka voorziet ook een scan waarmee bedrijven kunnen meten hoe ‘inclusief’ hun personeelsbeleid al is. Inclusief staat hier voor het kansen geven aan werklozen die bijvoorbeeld een beperking hebben, of moeilijker toegang krijgen tot de arbeidsmarkt. Maar het kan ook gaan over de vitaliteit om oudere medewerkers te behouden. “Wie dat wil, kan een diepgaande analyse laten uitvoeren en onder begeleiding van experts een actieplan uitwerken dat we op het einde van het traject vanuit Voka zullen evalueren”, zeggen Myriam Heeremans (directeur Ondernemerschap) en Valerie Hamal (Adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt). “We merken dat die aanpak goed werkt voor het Voka Charter Duurzaam Ondernemen, waarbij bedrijven werken op de VN-duurzaamheidsdoelstellingen. Dat succesrecept trekken we nu ook door naar het personeelsbeleid van onze ondernemingen.”

4.000 openstaande vacatures

Ondanks de coronacrisis en een terugval in de economische activiteit, blijft er nog een krapte op de arbeidsmarkt. In de maand augustus van dit jaar waren er 4.124 vacatures in de regio Mechelen en Kempen die nog niet zijn ingevuld. “We hebben nood aan een wendbaar, flexibel en inclusief personeelsbeleid. Hoe de coronacrisis zich zal laten voelen op de arbeidsmarkt is nog niet helemaal duidelijk. Maar op relatief korte termijn komt de krapte op die arbeidsmarkt gewoon terug. Onder meer door de vergrijzing. Daarnaast zijn er nog andere trends die evenmin verdwenen zijn, zoals de verduurzaming en de digitalisering van onze samenleving en de economie. De coronacrisis heeft ook voor een veranderde arbeidsorganisatie gezorgd in veel ondernemingen. Daarom zetten we met Welt 2.0 in op duurzame tewerkstelling in alle facetten”, zegt Tom Laveren.

Gratis voor ondernemingen

Voka voert dit project uit met steun van het Europees Sociaal Fonds en cofinanciering van de Vlaamse overheid. De begeleiding van de bedrijven gebeurt in samenwerking met de Antwerp Management School en Jobroad maar ook partners als VDAB, SD Worx, Federgon en Sterpunt Inclusief Ondernemen. Daardoor is de deelname voor ondernemingen gratis, ook voor de groepstrajecten en de individuele begeleiding.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.